
Η μάχη θα συνεχιστεί, με πολύ μεγάλη ένταση από όλες τις δυνάμεις, όλη τη νύχτα στην Εύβοια ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, στην έκτακτη ενημέρωση για την πορεία των επιχειρήσεων κατάσβεσης των πύρινων μετώπων στην Ελλάδα.
Η πυρκαγιά έχει δημιουργήσει δύο μέτωπα, στο νότιο τμήμα της η κατάσταση είναι σταθερή ενώ στο βόρειο εξαιρετικά κρίσιμη.
Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις κι αυτή τη στιγμή επιχειρούν 475 πυροσβέστες μαζί με 35 ομάδες πεζοπόρων, είπε και πρόσθεσε πως μέχρι να νυχτώσει επιχείρησαν 8 ελικόπτερα και 9 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων αυτών που διατέθηκαν από την Σουηδία μαζί με το Beriev 200.
Οι δυνάμεις του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού παραμένουν σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο ανάγκης νέων εκκενώσεων.
«Με τιτάνια προσπάθεια χθες ολόκληρη τη νύχτα και όλη την ημέρα σήμερα, οι άνθρωποι που μάχονται στα πολλαπλά μέτωπα έχουν καταφέρει μέχρι αυτή τη στιγμή να περιορίσουν την πυρκαγιά στην Αττική» ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.
Συνεχίζουμε να δίνουμε την μεγάλη μάχη σε Εύβοια, Ηλεία και σε άλλες περιοχές που η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.
Όλη την νύχτα οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς επισημαίνοντας πως σήμερα σημειώθηκαν λιγότερες εκκενώσεις οικισμών.
Οι καταστροφές είναι μεγάλες, επεσήμανε αναφερόμενος στις καμένες δασικές εκτάσεις και περιουσίες και υπενθύμισε πως όλες οι εκτάσεις αυτές θα κηρυχθούν αναδασωτέες.
Η μάχη συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα, είπε ο υφυπουργός κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην μεγάλη διεθνή δύναμη πυροσβεστών και μέσων που εντάχθηκε στις επιχειρήσεις της χώρας μας για κατάσβεση των πύρινων μετώπων.
Είχαμε δεκάδες αναζωπυρώσεις σήμερα, ανέφερε μεταξύ άλλων.


Latest News

Οργιάζουν τα σενάρια για την τύχη του Ζελένσκι
Εν μέσω ασφυκτικής πίεσης βρίσκεται ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι που καλείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις για τη χώρα του.

ΒΗΜΑ της Κυριακής: Έρχεται στις 27 Απριλίου με συναρπαστικές προσφορές
Το ΒΗΜΑ κυκλοφορεί την Κυριακή 27 Απριλίου μαζί με το ΒΗΜΑ στην Ιστορία «1939-1945 Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος», το περιοδικό Vita, τη μαθητική εφημερίδα της Νάξου και φυσικά, το ΒΗΜΑGAZINO

Το ReArm της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας – Το παρασκήνιο της σύσκεψης στο Μαξίμου
Οι εκπρόσωποι της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας που συμμετείχαν στη σύσκεψη στο Μαξίμου και οι στόχοι που τέθηκαν

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με το Δημόσιο – Ποια «δημοφιλή» πιστοποιητικά καταργούνται
Κοινό Δελτίο Τύπου των Υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Μητσοτάκης: Συνάντηση με εκπροσώπους εταιρειών της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας
Συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργειών και οι προοπτικές συμμετοχής των ελληνικών εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας σε εγχώρια και ευρωπαϊκά αμυντικά προγράμματα

Συναντήσεις Τζιτζικώστα με Airbus και Boeing
Αντικείμενο των συναντήσεων ήταν η νέα πολιτική της ΕΕ για τις αερομεταφορές και τη νέα Στρατηγική για τις Αερομεταφορές

Παράταση μέχρι 15 Ιουνίου για τα ακαθάριστα οικόπεδα - Πώς θα κάνετε τη δήλωση
Την παράταση ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τόνισε ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων προστάτεψε πέρυσι περιουσίες και βοήθησε την Πυροσβεστική.

Πρέπει να ανησυχεί η Ελλάδα μετά τον σεισμό στην Κωνσταντινούπολη; - Τι απαντούν σεισμολόγοι
Ο σεισμός στην Κωνσταντινούπολη προκάλεσε πανικό, ενώ ξύπνησε άσχημες αναμνήσεις – Σεισμολόγοι απαντούν για το εάν θα επηρεαστεί η Ελλάδα

Τραμπ: Νομίζω έχουμε συμφωνία με τη Ρωσία – Πρέπει να καταλήξουμε σε συμφωνία με τον Ζελένσκι
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το βράδυ χθες Τετάρτη (τοπική ώρα) στον Λευκό Οίκο πως θεωρεί ότι έχει κλείσει «συμφωνία με τη Ρωσία»

Απλώνοντας μέχρι εκεί που αντέχει η τσέπη
Η μεγάλη υπόθεση ωστόσο για τη χώρα, το σημαντικό εάν πηγαίνουμε στη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση είναι ξανά το παλιό αυτό που παρακολουθούσαμε στα «μαύρα» χρόνια