Η Xiaomi πέτυχε ίσως το σημαντικότερο ορόσημο στην έως τώρα ιστορία της αφού ξεπέρασε σε πωλήσεις τόσο τη Samsung όσο και την Apple, κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας ερευνών Counterpoint.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία αναφορά της εταιρείας ερευνών, τον Ιούνιο η Xiaomi είχε αυξημένες πωλήσεις συσκευών smartphones κατά 26%, σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα. Πρόκειται για την ταχύτερη ανάπτυξη στην ιστορία της κινεζικής εταιρείας.

Παρόλα αυτά, η ίδια αναφορά της Counterpoint σημειώνει ότι ενδεχομένως να πρόκειται για μία προσωρινή ανατροπή που δημιουργήθηκε χάρη της μείωσης παραγωγής στα εργοστάσια της Samsung στο Βιετνάμ, λόγω των περιοριστικών μέτρων λόγω Covid.

Οι συγκεκριμένοι περιορισμοί σταδιακά αίρονται, και ενδεχομένως να έχουν αρθεί πλήρως μέχρι το λανσάρισμα των Galaxy Z Fold 3 και Z Flip 3, συσκευές με τις οποίες δεν αποκλείεται η κορεατική εταιρεία να ξαναβρεθεί στην πρώτη θέση από τον επόμενο μήνα.

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που αναφέρει η Counterpoint είναι ότι η Κίνα αποδεικνύεται η κύρια αγορά για την Xiaomi με αύξηση στις πωλήσεις από μήνα σε μήνα να είναι της τάξης του 16%, τον Ιούνιο. Επιπλέον, η επιθετική τιμολογιακή πολιτική βοήθησε στην άνοδο σε αγορές όπως η Ινδία, όπου οι πωλήσεις της σειράς Galaxy A της Samsung φάνηκε να επιβραδύνεται, λόγω των προβλημάτων παραγωγής στο Βιετνάμ που περιεγράφηκαν πιο πάνω.

Σε κάθε περίπτωση το 2021 εξελίσσεται σε μια σημαντική χρονιά για την Xiaomi αφού πέτυχε σημαντικές επιδόσεις απέναντι στους μεγάλους αντιπάλους της (Samsung και Apple) εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τις αμερικανικές κυρώσεις που πρακτικά «γονάτισαν» την επίσης κινεζική Huawei.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI