Αν και παραμένει μειοψηφία, και μάλιστα μικρή, ο αριθμός των γυναικών που κρατούν τα ηνία των 500 μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κόσμου ανήλθε σε ιστορικό υψηλό.

Σύμφωνα με το Fortune, το τρέχον έτος καταγράφονται 23 γυναίκες CEOs στη λίστα Fortune 500, έναντι μόλις το 2020. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό στο Global 500 από τότε που η Fortune άρχισε να καταγράφει αυτά τα δεδομένα .

Εκτός από τον συνολικό αριθμό γυναικών CEOs, αυξήθηκε και ο αριθμός των έγχρωμων γυναικών στη λίστα. Πέρυσι, μόνο μία έγχρωμη γυναίκα ήταν Διευθύνουσα Σύμβουλος της Global 500.

Φέτος, αυτός ο αριθμός αυξήθηκε σε έξι λόγω των αλλαγών στην ηγεσία των εταιρειών εντός και εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ενώ οι CEOs της Global 500 φέτος είναι διαφορετικοί από τα προηγούμενα χρόνια, η ηγεσία στις σημερινές κορυφαίες εταιρείες εξακολουθεί να είναι συντριπτικά ανδρική. Επί του παρόντος, οι 23 γυναίκες που διαχειρίζονται επιχειρήσεις Global 500 ισοδυναμούν με μόλις 4,6% του συνόλου.

Στις ΗΠΑ, όπου ο αριθμός των γυναικών που διαχειρίζονται εταιρείες Fortune 500 έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών, οι γυναίκες κατέχουν μόλις το 8,2% των ηγετικών θέσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως