Πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Πετζετέλ έκανε αναγκαστική βίαιη προσγείωση κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Ζάκυνθο.

Ευτυχώς σώος είναι ο πιλότος, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι 35 ετών και του προσφέρθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες. Κατά τις ίδιες πηγές, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, ο πιλότος του αεροσκάφους είναι καλά στην υγεία του και απομακρύνθηκε από το σημείο της πτώσης με τη βοήθεια πυροσβεστών που έσπευσαν να βοηθήσουν.

Το αεροσκάφος ανήκε στο κλιμάκιο Κεφαλλονιάς.

Έρευνα για τις αιτίες της πτώσης

Το αεροσκάφος ήταν μαζί με ένα ακόμη πετζετέλ και είχαν σταλεί για να ενισχύσουν από αέρος τις επίγειες δυνάμεις για την κατάσβεση πυρκαγιάς μικρής έκτασης στην περιοχή Λαγώποδο -Μαχαιράδο.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Οι συνθήκες της πτώσης του αεροσκάφους θα ερευνηθούν από τις αρμόδιες αρχές.

Δυο πυρκαγιές μέσα σε λίγη ώρα στα χωριά Λιθακιά και Μαχαιράδο

Δυο πυρκαγιές μέσα σε λίγη ώρα έκαναν την εμφάνιση τους, λίγο μετά τις έξι το απόγευμα σε δασική έκταση, στα χωριά Λιθακιά και Μαχαιράδο στη Ζάκυνθο.

Στο χωριό Λιθακιά, σύμφωνα με πληροφορίες, εμφανίστηκαν σε κοντινή απόσταση δύο εστίες φωτιάς ενώ υπήρξε και μια ακόμα εστία στο χωριό Μαχαιράδο στη θέση «Καταλούπο».

Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας βρίσκεται στα σημεία ενώ πολύτιμή είναι η συνεισφορά των εναέριων μέσων, με δύο καναντέρ και δυο πετζετέλ να επιχειρούν από την πρώτη στιγμή ρίψεις νερού.

Από τα πύρινα μέτωπα του νησιού, δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά