Το 2021, ο αριθμός των ενεργών χρηστών ανά μήνα του Facebook στις Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξηθεί κατά λιγότερο από 1%, από χρόνο σε χρόνο, επιδεικνύοντας τη χαμηλότερη σχετική επίδοση έως σήμερα.

Η συγκεκριμένη εκτίμηση έρχεται μετά την ταχύτερη, από κάθε εκτίμηση, ανάπτυξη στον σχετικό δείκτη πέρυσι που έφτασε στο 3,3%, γεγονός βέβαια που οφείλεται στην αλλαγή των προτιμήσεων των χρηστών λόγω των περιοριστικών μέτρων, μετά την έλευση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Η περυσινή ταχεία ανάπτυξη ουσιαστικά «έσπρωξε» τις μελλοντικές επιταχύνσεις της πλατφόρμας, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα το Facebook να δει πιο αργή ανάπτυξη σε επίπεδο χρηστών για το υπόλοιπο της περιόδου πρόβλεψης, το 2025.

Σύμφωνα με τον Tech Insider, σημαντικό ρόλο θα παίξει και η αλλαγή στη δημογραφική σύνθεση των χρηστών της πλατφόρμας. Ο αριθμός των χρηστών ηλικίας από 12 έως 17 θα πέσει από τα 9,9 εκατομμύρια το 2019 στα 9,1 εκατομμύρια φέτος, για να φτάσει στα 8,2 εκατομμύρια περί τα τέλη του 2025. Αντίστοιχα, ο αριθμός των χρηστών ηλικίας 18 έως 24 θα πέσει στις Ηνωμένες Πολιτείες από τα 20 εκατομμύρια το 2019 στα 19,1 εκατομμύρια φέτος και τελικά στα 17,8 εκατομμύρια χρήστες το 2025.

Η «έξοδος» των νέων από το Facebook δεν είναι κάτι καινούργιο και συνεχίζει να συμπιέζει τον συνολικό αριθμό χρηστών της πλατφόρμας. Ενώ θα κερδίσει 19,4 εκατομμύρια χρήστες ηλικίας 25 ετών και μεγαλύτερους από το 2019 έως το 2025, θα χάσει 4,1 εκατομμύρια χρήστες από 12 έως 24 ετών, κατά την ίδια χρονική περίοδο.

Πάντως, ακόμα και έτσι, το Facebook θα διατηρήσει τη διείσδυση κατά 60,9% στους χρήστες Internet στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ θα παραμείνει το πρώτο μέσο κοινωνικής δικτύωσης σε απόλυτους αριθμούς ενεργών χρηστών ανά μήνα. Θα ακολουθεί το Instagram ίδιας ιδιοκτησίας (της Facebook Inc) με 118,9 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες για το 2021, ενώ στην τρίτη θέση θα είναι το Pinterest με 91,1 εκατομμύρια χρήστες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Τεχνητή νοημοσύνη: Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι συνεργασίες Microsoft-Amazon
Tεχνητή νοημοσύνη |

Υπό ρυθμιστικό έλεγχο στη Βρετανία οι ΑΙ συνεργασίες Microsoft-Amazon

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών της Βρετανίας ζητά από τα ενδιαφερόμενα τρίτα μέρη τις απόψεις τους σχετικά με τις μεγάλες συνεργασίες που συνήψαν η Microsoft και η Amazon με μικρότερες εταιρείες AI