Οι καταστροφές που υπέστη η αμπελουργία από τον πρόσφατο καύσωνα, είναι μεγάλες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργάνωσης ελαιουργών-αμπελουργών Κρήτης, Πρίαμο Ιερωνυμάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Ιερωνυμάκη, «από τους 15.000 έως 20.000 χιλιάδες περίπου τόνους σταφυλιού που εξάγει σε ετήσια βάση η Κρήτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως στην Γερμανία, φέτος υπολογίζεται ότι η παραγωγή δεν θα ξεπεράσει τους 3.500 τόνους». Για την κατάσταση ενημερώθηκε από το προεδρείο της οργάνωσης ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης καθώς και η πρόεδρος της AREPO Ειρήνη Χουδετσανάκη, του Δικτύου Ευρωπαϊκών Περιφερειών για τα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης. Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έχει ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, για τις καταστροφές από τον καύσωνα στην αγροτική παραγωγή-αμπελουργία στο νησί, ζητώντας να επισκεφθεί το νησί για να διαπιστώσει από κοντά την έκταση του προβλήματος στις αμπελουργικές περιοχές.

Ο κ. Ιερωνυμάκης γνωστοποίησε επίσης, πως στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και τους εμπλεκόμενους φορείς, θα ζητηθεί μια καμένη έκταση στην Αττική που θα δενδροφυτεύσει η οργάνωση ελαιουργών-αμπελουργών Κρήτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO