Οι καταστροφές που υπέστη η αμπελουργία από τον πρόσφατο καύσωνα, είναι μεγάλες, σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργάνωσης ελαιουργών-αμπελουργών Κρήτης, Πρίαμο Ιερωνυμάκη.

Σύμφωνα με τον κ. Ιερωνυμάκη, «από τους 15.000 έως 20.000 χιλιάδες περίπου τόνους σταφυλιού που εξάγει σε ετήσια βάση η Κρήτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως στην Γερμανία, φέτος υπολογίζεται ότι η παραγωγή δεν θα ξεπεράσει τους 3.500 τόνους». Για την κατάσταση ενημερώθηκε από το προεδρείο της οργάνωσης ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και οι βουλευτές Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης καθώς και η πρόεδρος της AREPO Ειρήνη Χουδετσανάκη, του Δικτύου Ευρωπαϊκών Περιφερειών για τα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης. Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης έχει ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, για τις καταστροφές από τον καύσωνα στην αγροτική παραγωγή-αμπελουργία στο νησί, ζητώντας να επισκεφθεί το νησί για να διαπιστώσει από κοντά την έκταση του προβλήματος στις αμπελουργικές περιοχές.

Ο κ. Ιερωνυμάκης γνωστοποίησε επίσης, πως στο πλαίσιο της αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους σε συνεννόηση με την Περιφέρεια και τους εμπλεκόμενους φορείς, θα ζητηθεί μια καμένη έκταση στην Αττική που θα δενδροφυτεύσει η οργάνωση ελαιουργών-αμπελουργών Κρήτης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO
ΕΕ: Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα
AGRO |

Οι «μαύρες» και οι «γκρίζες» αθέμιτες εμπορικές πρακτικές – Τα κύρια ευρήματα

Ως μέρος των προτάσεών της για την ενίσχυση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα τροφίμων, η Κομισιόν θα προτείνει νέους κανόνες για τη διασυνοριακή επιβολή κατά των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών