Μια ομοσπονδιακή δικαστής στη Φλόριντα εξέδωσε εντολή την Κυριακή με την οποία επέτρεψε στην Norwegian Cruise Line να απαιτεί, από δω και στο εξής, από τους επιβάτες να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19, παρά την απόφαση της πολιτείας της Φλόριντα που απαγορεύει σε εταιρείες να λαμβάνουν τέτοια μέτρα.

Η δικαστής Κάθλιν Γουίλιαμς από τη νότια περιφέρεια της πολιτείας αποφάσισε ότι η βιομηχανία της κρουαζιέρας θα «υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες» από την απαγόρευση της πολιτείας, καθώς χιλιάδες επιβάτες θα παραμείνουν σε απόσταση από τις ακτές για ημέρες χωρίς να έχουν εμβολιαστεί και επομένως απροστάτευτοι από πιθανό ξέσπασμα κρουσμάτων στα κρουαζιερόπλοια.

Η απόφαση, η οποία είναι πρωτόδικη και θα παραμείνει σε ισχύ καθώς η εταιρεία επιδιώκει να καταστεί τελεσίδικη, έρχεται μια εβδομάδα πριν από την πρώτη προγραμματισμένη αναχώρησή της εταιρείας εδώ και έναν περίπου χρόνο λόγω των απαγορευτικών μέτρων της πανδημίας.

Η Norwegian Cruise Line μήνυσε τον υπουργό Υγείας της Φλόριντα τον Ιούλιο, αφότου ο κυβερνήτης της πολιτείας Ρον Ντε Σάντις υπέγραψε νόμο που απαγόρευε στις εταιρείες να απαιτούν αποδείξεις για εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή