Συμφωνία αδειοδότησης με τη συνδρομητική υπηρεσία Cosmote TV υπέγραψε η Αυτοδιαχείριση, ρυθμίζοντας την καταβολή των πνευματικών δικαιωμάτων για το έτος 2020, ενώ επίκειται η συμφωνία και για το τρέχον έτος.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, μέσω της σημαντικής αυτής  συμφωνίας, αναγνωρίστηκε ότι η πλειοψηφία του ρεπερτορίου μουσικής, του οποίου κάνει χρήση η Cosmote TV, ανήκει στο εκπροσωπούμενο ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο των μελών και των συμβεβλημένων οργανισμών της Αυτοδιαχείρισης, το οποίο ξεπερνά τα 25.500.000 μουσικά έργα, γεγονός που επιβεβαιώνει την κυρίαρχη θέση του Οργανισμού μας στην ελληνική αγορά.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συμφωνίας αναγνωρίστηκε ότι το εν λόγω ποσοστό της Αυτοδιαχείρισης ανήλθε στο 65% για το έτος 2020. Το δε ποσοστό αυτό αυξάνει διαρκώς, λόγω της αθρόας προσέλευσης νέων μελών, και έχει ξεπεράσει το 70% για το τρέχον έτος, όπως έχει επιβεβαιωθεί από πρόσφατη έρευνα έγκριτων καθηγητών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η Αυτοδιαχείριση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις και τις επαφές με όλο το φάσμα των χρηστών μουσικής, με στόχο την ολοκλήρωση συμβάσεων αδειοδότησης και την προάσπιση των δικαιωμάτων των μελών και δικαιούχων της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις