Υποχώρησε τον Ιούλιο η εμπιστοσύνη των ιδιοκτήτων μικρών επιχειρήσεων στις ΗΠΑ, για τις προοπτικές της οικονομίας, καθώς η έλλειψη εργατικού δυναμικού παραμένει ένα ζήτημα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Ο Δείκτης Αισιοδοξίας της Εθνικής Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Επιχειρήσεων (NFIB) υποχώρησε κατά 2,8 μονάδες στις 99,7 μονάδες τον Ιούλιο, διαγράφοντας σχεδόν όλο το κέρδος του Ιουνίου.

Έξι από τα 10 στοιχεία του δείκτη μειώθηκαν, τρία βελτιώθηκαν και ένα παρέμεινε αμετάβλητο.

«Οι ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων χάνουν την εμπιστοσύνη τους στη δύναμη της οικονομίας και αναμένουν επιβράδυνση της δημιουργίας θέσεων εργασίας», δήλωσε σε δήλωσή του ο Μπιλ Ντάνκελμπεργκ, επικεφαλής οικονομολόγος του NFIB.

Ενώ η οικονομία αναμένεται να επεκταθεί φέτος με τον ταχύτερο ρυθμό από τη δεκαετία του 1980, υπάρχουν ενδείξεις ότι αυτή η πορεία μπορεί να επιβραδυνθεί. Τα σημεία συμφόρησης της αλυσίδας εφοδιασμού εξακολουθούν να επηρεάζουν την ανάπτυξη της παραγωγής και το κλίμα των καταναλωτών έχει μειωθεί πρόσφατα εν μέσω ανησυχιών για τον πληθωρισμό.

Ένα ποσοστό 27% των επιχειρήσεων σχεδιάζει να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας τους επόμενους τρεις μήνες, μειωμένο κατά μία μονάδα από τον προηγούμενο μήνα, έδειξε η έρευνα του NFIB.

Την περασμένη εβδομάδα, ο εμπορικός όμιλος ανέφερε στη μηνιαία έκθεση θέσεων εργασίας ότι το 49% των ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων δεν είχαν συμπληρωθεί θέσεις εργασίας τον Ιούλιο σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση.

«Καθώς οι ιδιοκτήτες αναζητούν ειδικευμένους εργαζόμενους, αναφέρουν επίσης ότι οι διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα έχουν αντίκτυπο στις επιχειρήσεις τους», δήλωσε ο Dunkelberg.

«Τελικά, οι ιδιοκτήτες θα μπορούσαν να πουλήσουν περισσότερα αν μπορούσαν να αποκτήσουν περισσότερα εφόδια και αποθέματα από τις αλυσίδες εφοδιασμού τους».

Περίπου το 57% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είχαν λίγους ή καθόλου ειδικευμένους αιτούντες για ανοικτές θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, μια μονάδα περισσότερο από τον Ιούνιο.

Οι επιχειρήσεις της έρευνας NFIB επισήμαναν επίσης τον πληθωρισμό ως ανησυχία, με το 44% να σχεδιάζει να αυξήσει τις τιμές τους επόμενους τρεις μήνες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ