Οι αρχές της Νότιας Κορέας ανακοίνωσαν ότι τις προηγούμενες 21 ώρες εντοπίστηκαν περισσότερα από 2.000 νέα κρούσματα covid-19, μετέδωσε το πρακτορείο Yonhap σήμερα, αύξηση σχεδόν κατά 50% σε σχέση με την προηγούμενη ημέρα και νέο ημερήσιο ρεκόρ.

Έως τις 21:00 (τοπική ώρα, 15:00 ώρα Ελλάδας) είχαν καταγραφεί στη Νότια Κορέα 2.021 νέα κρούσματα covid-19, σύμφωνα με το Yonhap το οποίο επικαλέστηκε τις υγειονομικές αρχές. Τη Δευτέρα μέχρι την ίδια ώρα είχαν καταγραφεί 1.384 νέες μολύνσεις.

Η Νότια Κορέα είναι αντιμέτωπη με το χειρότερο κύμα της επιδημίας του κορονοϊού μέχρι στιγμής. Ο υπουργός Υγείας της χώρας Κουόν Ντέοκ- Τσεόλ ζήτησε χθες Δευτέρα συγνώμη για τις ελλείψεις εμβολίων κατά της covid-19 και τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις τους.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Moderna ενημέρωσε τη νοτιοκορεατική κυβέρνηση ότι θα παραδώσει λιγότερες από τις μισές από τις 8,5 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της που ήταν προγραμματισμένο να φτάσουν στη χώρα τον Αύγουστο.

Αυτή η καθυστέρηση εντείνει την πίεση στη Νότια Κορέα, όπου μόλις το 15% του πληθυσμού των 52 εκατομμυρίων κατοίκων έχει εμβολιαστεί πλήρως και το 45% έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου. Στόχος της κυβέρνησης είναι το 70% του πληθυσμού να έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση έως τον Σεπτέμβριο.

Για πρώτη φορά χθες η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε ότι από τα τέλη Αυγούστου θα μπορούν να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες άνω των 18 ετών.

Στο μεταξύ οι αρχές παρέτειναν κατά τουλάχιστον δύο εβδομάδες τους πιο αυστηρούς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί έως τώρα στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ. Μεταξύ αυτών είναι και η απαγόρευση συγκέντρωσης περισσότερων από δύο ατόμων μετά τις 18:00,ενώ έχουν παραταθεί και οι περιορισμοί εκτός της πρωτεύουσας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed
Επικαιρότητα |

Schroders Insight: Ο πληθωρισμός θέτει υπό αμφισβήτηση τις περικοπές των επιτοκίων της Fed

Eίναι απίθανο να μειώσει τα επιτόκια τον Ιούνιο η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ - Οι αυξημένοι κίνδυνοι στη Μέση Ανατολή προσθέτουν ένα επιπλέον στοιχείο αβεβαιότητας

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας
Επικαιρότητα |

Τσίπρας στο Στρασβούργο: Στη Μέση Ανατολή η Ευρώπη δεν είναι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας

Άμεση κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και επιτέλους παρέμβαση της ΕΕ για ειρηνευτική διάσκεψη ζήτησε αυστηρά ο Αλέξης Τσίπρας κατά την τοποθέτησή του στο Συμβούλιο της Ευρώπης, εκφράζοντας τη θέση της Αριστεράς και στηλιτεύοντας τη στάση της Ευρώπης