Ένα από τα τρία κόμματα που συμμετείχαν στον κυβερνητικό συνασπισμό στην Πολωνία ανακοίνωσε σήμερα ότι αποχωρεί, αφού ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι απέπεμψε τον επικεφαλής του από τη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

«Αποχωρούμε από την κυβέρνηση με ψηλά το κεφάλι. Η παραίτησή μου αποτελεί το τέλος της Ενωμένης Δεξιάς και την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Γιάροσλαβ Γκόβιν, επικεφαλής του κόμματος «Συμφωνία», αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Ανάπτυξης, Εργασίας και Τεχνολογίας.

Νωρίτερα ο Μοραβιέτσκι είχε ζητήσει την αποπομπή του Γκόβιν, όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Πολωνού πρωθυπουργού, προκαλώντας αβεβαιότητα για το μέλλον του συνασπισμού που κυβερνά τη χώρα από το 2015.

«Ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι ζήτησε σήμερα από τον πρόεδρο Αντρέι Ντούντα να αποπέμψει τον Γιάροσλαβ Γκόβιν από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Ανάπτυξης, Εργασίας και Τεχνολογίας», δήλωσε ο Πιότρ Μούλερ.

Ο Μούλερ εκτίμησε ότι ο συνασπισμός της Ενωμένης Δεξιάς ενδέχεται να μπορέσει να διατηρήσει την πλειοψηφία του στο κοινοβούλιο, καθώς κάποιοι βουλευτές του κόμματος «Συμφωνία» θα στηρίξουν τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα υπάρξουν άνθρωποι στην Ενωμένη Δεξιά και το υπόλοιπο πολωνικό κοινοβούλιο που θα υποστηρίξουν τις ωφέλιμες μεταρρυθμίσεις που έχουμε προτείνει», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η ένταση στον συνασπισμό Ενωμένη Δεξιά ήταν οξυμένη τον τελευταίο χρόνο και οι επικρίσεις του κόμματος «Συμφωνία» για τη φορολογική μεταρρύθμιση που περιλαμβάνεται στο οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης φαίνεται πως αποτέλεσε την αφορμή για τις σημερινές εξελίξεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα