Κατακόρυφη πτώση της τάξης του 70% κατέγραψαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων Tesla στην Κίνα, σύμφωνα με έκθεση του εμπορικού ομίλου.

Η Ένωση Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας ανέφερε ότι οι πωλήσεις της Tesla στην Κίνα μειώθηκαν στα 8.621 αυτοκίνητα τον Ιούλιο, μειωμένες κατά σχεδόν 70% από τον Ιούνιο.

Αλλά οι εξαγωγές αυτοκινήτων που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη αυξήθηκαν στις 24.347 για τον Ιούλιο, σε σύγκριση με 5.017 τον Ιούνιο. Αυτό σημαίνει ότι οι συνολικές πωλήσεις των κινεζικής κατασκευής Tesla μειώθηκαν λιγότερο από 1% συνολικά.

Οι επικριτές λένε ότι η απότομη μείωση των πωλήσεων σε Κινέζους καταναλωτές είναι ένα ακόμη σημάδι των αυξανόμενων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η εταιρεία στη χώρα. Η Tesla αντιμετωπίζει αυξημένο ανταγωνισμό από τους Κινέζους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων καθώς και μια κακή δημοσιότητα, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης σχεδόν όλων των αυτοκινήτων που έχουν κατασκευαστεί στη Σαγκάη.

Η Tesla αντιπροσώπευε μόλις το 3,9% των πωλήσεων ηλεκτρικών οχημάτων με μπαταρίες τον Ιούλιο στην Κίνα, από 12,6% τον Ιούνιο, δήλωσε ο αναλυτής Gordon Johnson, ο οποίος ήταν από τους πιο σκληρούς επικριτές της εταιρείας. Είπε ότι η πτώση δείχνει ότι η Tesla αντιμετωπίζει σκληρότερο ανταγωνισμό από τις τοπικές νεοσύστατες εταιρείες EV.

Ωστόσο , οι επενδυτές της Tesla ( TSLA ) φάνηκαν να παραμένουν αμέτοχοι από τη πτώση των πωλήσεων, καθώς οι μετοχές υποχώρησαν λιγότερο από 1% την Τρίτη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ