Η διαχειρίστρια εταιρία του αεροδρομίου του Ντουμπάι προβλέπει ότι 56 εκατομμύρια επιβάτες θα περάσουν από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ντουμπάι το 2022, διπλάσιο από τον στόχο του για φέτος, αν και εξακολουθεί να είναι κάτω από τα προ πανδημίας επίπεδα.

Το αεροδρόμιο, ένας σημαντικός ταξιδιωτικός κόμβος, γνώρισε αύξηση της επιβατικής κίνησης τις τελευταίες εβδομάδες μετά την έναρξη της αιχμής της θερινής ταξιδιωτικής περιόδου και χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών για ορισμένες βασικές αγορές.

«Αυτό δημιουργεί μια πιο αισιόδοξη πρόβλεψη και προσβλέπουμε σε περίπου 56 εκατομμύρια για το επόμενο έτος», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Dubai Airports Πολ Γκρίφιθς.

Ο αερολιμένας εξυπηρέτησε 25,9 εκατομμύρια επιβάτες πέρυσι και 86,4 εκατομμύρια το 2019, ένα χρόνο πριν χτυπήσει η πανδημία.

Η διαχειρίστρια εταιρία την Τετάρτη ανέφερε ότι 10,6 εκατομμύρια επιβάτες πέρασαν από το Dubai International στο πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, αριθμός μειωμένος κατά 40,9 % σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ο Γκρίφιθς είπε ότι η επιβατική κίνηση τις τελευταίες εβδομάδες ήταν «πολύ πιο θετική» και το αεροδρόμιο αναμένεται τώρα να ολοκληρώσει τη χρονιά κοντά στον στόχο των 28 εκατομμυρίων επιβατών, με περίπου 26-27 εκατομμύρια.

Το αεροδρόμιο του Ντουμπάι είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον κόσμο και ο κόμβος της αεροπορικής εταιρίας Emirates. Οι δραστηριότητές της βασίζονται σε διεθνείς πτήσεις και δεν έχει εσωτερική αγορά για να αμβλύνει το κλείσιμο διεθνών συνόρων ή τους περιορισμούς που επιβάλλονται για να σταματήσει η εξάπλωση του COVID-19.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χαλάρωσαν αυτόν τον μήνα τους περιορισμούς στα ταξίδια από διάφορες αφρικανικές και ασιατικές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της βασικής αγοράς της Ινδίας, ενώ η Βρετανία, μια άλλη σημαντική αγορά, μετέφερε το αραβικό κράτος του Κόλπου από την «κόκκινη λίστα» προορισμών στην «πορτοκαλί».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή