Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού Ιπποκρατείου Πολιτείας, μέσω της ιστοσελίδας του,ippokrateiospoliteia.blogspot.com, θέλησε να ενημερώσει τα μέλη του και το σύνολο των ιδιοκτητών ακινήτων στον οικισμό για το «τι προηγήθηκε της καταστροφής» καθώς επίσης και για τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προχωρήσει αναφορικά με την αντιμετώπιση της δυσμενέστατης κατάστασης που έφερε η πυρκαγιά.

Πηγή: ippokrateiospoliteia.blogspot.com/

Η ανακοίνωση του συνεταιρισμού έχει ως εξής:

«Θεωρούμε καθήκον μας, τούτη τη δύσκολη ώρα, να ενημερώσουμε τα μέλη μας αλλά και τους ιδιοκτήτες της Ιπποκρατείου Πολιτείας για το τι προηγήθηκε της καταστροφής, καθώς επίσης και τις πρώτες ενέργειές μας από δω και πέρα.

Δεν εφαρμόστηκε η από το 2018 μελέτη πυροπροστασίας του ΣΔΙΠ,παρά μόνο ένα τμήμα της, τον Μάιο και Ιούνιο 2021, από την Πολιτική Προστασία, προσκρούοντας και αυτή η προσπάθεια σε ‘’ευαισθησίες’’ των δήθεν οικολόγων της περιοχής καθώς και στο Δασαρχείο Καπανδριτίου.
Σημειώθηκε πλήρης έλλειψη νερού στους πυροσβεστικούς κρουνούς της Ιπποκρατείου Πολιτείας, από τα ξημερώματα της Παρασκευής 5-8-2021, λόγω βαρύτατης αμέλειας του Δήμου Ωρωπού, να εγκαταστήσει γεννήτριες στα οικεία αντλιοστάσια, ώστε να  διασφαλιστεί η αδιάλειπτη παροχή νερού, παρά την έγκριση των σχετικών κονδυλίων από την Πολιτική Προστασία.
Έτσι, φτάσαμε στο σημείο να μη μπορεί να ελεγχθεί η πυρκαγιά και να γίνουν στάχτη περισσότερο από τα 4/5 της Ιπποκρατείου Πολιτείας και όχι μόνο.

»Στον αντίποδα, ο Συνεταιρισμός, με όσες δυνάμεις διαθέτει, φρόντισε:

  • Να εφοδιάσει τη ΜΑΚΙΠ με ένα επισκευασμένο βυτιοφόρο Ιδιοκτησίας του, ωφέλιμου 16 τόνων.
  • Καθάρισε όλο τον περιβάλλοντα χώρο της λίμνης, με αποτέλεσμα να παραμείνει το φυσικό περιβάλλον ανέπαφο.
  • Διάνοιξε την οδό Αναξαγόρα στο πάνω μέρος της λίμνης Μπελέτσι, καθώς και την οδό Κίρκης με την οδό Γαληνού, που αποτέλεσαν φυσικά αναχώματα στη διάδοση της φωτιάς.
  • Εγκατέστησε ένα ανεμούριο στη λίμνη Μπελέτσι, παρά τις καταγγελίες και αντιδράσεις ‘’διαφόρων’’, για βοήθεια υδροληψίας από τα ελικόπτερα.

»Οι άμεσες κινήσεις μας από δω και στο εξής, εντοπίζονται σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το υπουργείο Περιβάλλοντος, σε ενέργειες για:

Τον καθαρισμό των καμένων, τη δημιουργία φραγμάτων συγκράτησης των ομβρίων, ώστε να περιορίσουμε πλημμυρικά φαινόμενα κυρίως στη διαδρομή του Χάραδρου στο ύψος του Σιδηροδρομικού Σταθμού των Αφιδνών.

Έναρξη συζήτησης με αρμόδιους και επιστημονικούς φορείς, για τον τρόπο και τη μεθοδολογία αναδάσωσης των καμένων, περιορίζοντας στο ελάχιστο την παρουσία χαλεπίου πεύκης.

Την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ όλων των ιδιοκτητώνακινήτων, για το τρέχον έτος και το επόμενο, λόγω μηδενισμού της αξίας γης στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

»Ο ΣΔΙΠ ανάθεσε στους δικηγόρους κ.κ. Πρωτοπαππά Παναγιώτη και Ράλλη Αθανάσιο, την εκδήλωση αστικών και ποινικών ενεργειών κατά του Δήμου Ωρωπού και κατά παντός άλλου υπευθύνου, με τη συνδρομή του δικαστικού πραγματογνώμονα του ΣΔΙΠ πρώην υπαρχηγού, αντιστράτηγου της Πυροσβεστικής ε.α. και δικαστικού πραγµατογνώµονα για την τραγωδία στο Μάτι, κ. Ανδριανού Γκουρµπάτση. (https://www.eglimata-emprismou.gr/)

»Επίσης, ενημερώνουμε τα πληγέντα μέλη μας, ότι στην προσπάθειά τους για διεκδίκηση αποζημιώσεων, ο ΣΔΙΠ είναι δίπλα τους παρέχοντας τη νομική του υποστήριξη.

»Τέλος θα θέλαμε και από τη θέση αυτή, να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας προς όλους τους εθελοντές και ειδικότερα, της ΜΑΚΙΠ, για την τιτάνα προσπάθειά τους.

»Παρακαλούμε όλους, όσους έχουν να προσφέρουν στην ανωτέρω κατεύθυνση να βρίσκονται κοντά στο Συνεταιρισμό, ώστε να ξαναφτιάξουμε την Ιπποκράτειο Πολιτεία, καλύτερη από αυτό που ήταν».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας