Στην κατάσβεση των πύρινων μετώπων σε Εύβοια και Πελοπόννησο θα συνδράμουν οι «ρωσικοί» γίγαντες Beriev-200 και Ilyushin il-76, επιχειρώντας να ανακόψουν τα πύρινα μέτωπα.

Συγκεκριμένα, τις επόμενες ώρες το αμφίβιο ρωσικό αεροσκάφος Beriev, μαζί με τα δύο γιγάντια Ilyushin, θα επιχειρήσουν σε σχηματισμό.

Τα τρία ρωσικά αεροσκάφη, σύμφωνα με το protothema.gr, πρόκειται να πετάξουν μαζί  με σκοπό την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος.

Οι πιλότοι του Beriev επιχειρούν εδώ και καιρό στην Ελλάδα και έχουν εξοικειωθεί καλύτερα με τις ιδιαιτερότητες και το ανάγλυφο του εδάφους, και θα ακολουθούν πολύ κοντά τα δύο γιγάντια Ilyushin.

Ilyushin Il-76

110 τόνοι νερού

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το protothema.gr και τα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη μαζί θα ρίξουν 110 τόνους νερού την ίδια στιγμή: 12 τόνους το Beriev και από 49 τόνους το κάθε Ilyuoushin.

Οι ρίψεις θα γίνουν στην Πελοπόννησο, δηλαδή στην περιοχή της Αρκαδίας και της Ηλείας και στην Εύβοια, όπου η φωτιά συνεχίζει να καίει για ένατη ημέρα.

Πέρα απ’ τα όρια: Το Beriev Be-200 πέφτει στη θάλασσα και το νερό σχίζεται στα δυο (Vid)

To Beriev Be- 200

Για τον συντονισμό της επιχείρησης έχουν γίνει συνεννοήσεις ανάμεσα στη ρωσική πλευρά που, έπειτα από εντολή του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε πριν από λίγα 24ωρα στην Ελλάδα τα δύο τεράστια Ilyushin για συνδρομή στην κατάσβεση και την ελληνική, όπου έχουν ρόλο τόσο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και η Πυροσβεστική, όσο και το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Η ταυτόχρονη ρίψη των 110 τόνων νερού, ένα υδάτινο φράγμα για την ανακοπή της φωτιάς που θα επιχειρηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, θα γίνει σε συντονισμό με τις επίγειες δυνάμεις και την αστυνομία, ώστε να μην υπάρχουν κάτοικοι, εθελοντές ή πυροσβεστικά κλιμάκια κοντά στο σημείο όπου θα γίνουν οι ρίψεις από το ρωσικό Beriev και τα δύο Ilyuoushin.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους