Παρότι ο οίκος αξιολόγησης τόνισε ότι το κόστος από τις πυρκαγιές είναι διαχειρίσιμο για την κυβέρνηση, η επισήμανση για τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής σίγουρα χτύπησε καμπανάκια στον πολιτικό κόσμο και τους επενδυτές,

Η συνεδρίαση σήμερα προσομοίαζε με άσκηση ισορροπίας καθώς, οι σημαντικές απώλειες σε ΜΠΕΛΑ και ΤΕΝΕΡΓ στην αρχή φάνηκε πως αναγκάζουν τους βασικούς δείκτες να εμφανίζουν οριακές μεταβολές στο πρώτο 15λεπτο. Οι ρυθμοί των συναλλαγών ωστόσο είναι ανεβασμένοι υπογραμμίζοντας τις μάχες που δίνονται για αποκτήσει η αγορά κατεύθυνση. Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης αναφέρουμε ότι τη Δευτέρα απαιτήθηκαν 15 λεπτά για να φθάσει ο τζίρος το 1,0 εκατ. ευρώ και στην σημερινή συνεδρίαση στο ίδιο διάστημα ο τζίρος πλησίασε τα 4 εκατ. ευρώ. Την ανάγκη να αποκτήσει τάση η αγορά υπογραμμίζει και το στενό εύρος διακύμανσης στα 20 πρώτα λεπτά που είναι μόλις 1,3 μονάδες. Το γιατί υπήρξαν οι μάχες σχετίζεται με την δυνατότητα σήμερα να περάσει ο  ΓΔ πάνω από τις 900 μονάδες.

Παρά ταύτα ήταν ξεκάθαρη η πρόθεση των συναλλασσόμενων να διατηρηθεί  η αγορά ψηλότερα από τις 897 μονάδες (κλείσιμο της 10/8 οι 897,15) με βασικό ανάχωμα τα κέρδη από μετοχές των Τραπεζών αλλά και εταιριών που χθες ήταν στις ανοδικές υπογραμμίζοντας τη διατήρηση του ανοδικού momentum στις  ΕΛΠΕ ΕΛΧΑ και ΕΥΡΩΒ ΑΛΦΑ από τον Τραπεζικό κλάδο. Τα χρηματιστήρια της ευρωζώνης, μετά από νευρικό άνοιγμα συντονισμένα  στο ημίωρο πήραν ανοδική κατεύθυνση διατηρώντας μικρές αλλά θετικές μεταβολές με εξαίρεση τον DAX. Περιμένοντας πιθανά το άνοιγμα της Wall Street με τα futures των βασικών δεικτών να έχουν οριακές απώλειες ενώ στις 15:30 θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ. Σήμερα επίσης έχουμε και στην ευρωζώνη μέτρηση των πληθωριστικών πιέσεων για τον Ιούλιο. Η συνολική κεφαλαιοποίηση ήταν στα 64,200 δις ευρώ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών