Πληθαίνουν οι φωνές αξιωματούχων της Fed , που υποστηρίζουν ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα μπορούσε να αρχίσει να χαλαρώνει τα μέτρα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας μέχρι το τέλος του έτους, λόγω της ισχυρής ανάκαμψης,

Σε συνέντευξή της στους Financial Times, η Μέρι Ντάλι πρόεδρος της Fed του Σαν Φρανσίσκο, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ισχυρή ανάκαμψη των νοικοκυριών και των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων θα διατηρήσει τον ρυθμό της, καθώς περισσότεροι άνθρωποι επέστρεψαν στην εργασία και οι καταναλωτικές δαπάνες παρέμειναν έντονες.

«Παραμένω πολύ αισιόδοξη και θετική για το [φθινόπωρο] και τις συνεχείς βελτιώσεις στις βασικές μεταβλητές που μας ενδιαφέρουν», είπε την Τετάρτη. «Αυτό για μένα σημαίνει ότι είναι σκόπιμο να αρχίσουμε να συζητάμε για το επίπεδο στήριξης που παρέχουμε στην οικονομία σε τακτική βάση, και το σημείο εκκίνησης για αυτό είναι φυσικά οι αγορές ομολόγων. Δυνητικά μιλάω για αρχή του tapering αργότερα φέτος ή στις αρχές του επόμενου έτους», υπογράμμισε η Ντάλι, η οποία ήταν από καιρό μια μετριοπαθής φωνή στη Fed που υποστήριζε μια υπομονετική προσέγγιση για την απόσυρση της υποστήριξης.

Η Ντάλι είναι μέλος με δικαίωμα ψήφου στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς για τη χάραξη πολιτικής

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή