Αμετάβλητες διατηρεί ο ΟΠΕΚ τις προβλέψεις τους αναφορικά με την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου τόσο για το τρέχον έτος όσο και για το 2022, παρά τις ανησυχίες που προκαλεί η εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα, η οποία ασκεί ήδη σημαντικές πιέσεις στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων.

Το πετρελαϊκό καρτέλ στην μηνιαία έκθεσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα την Πέμπτη, προβλέπει ότι η ζήτηση θα αυξηθεί κατά 5,95 εκατ. βαρέλια την ημέρα φέτος, ή 6,6%, διατηρώντας αμετάβλητες τις εκτιμήσεις του σε σχέση με την πρόβλεψη του περασμένου μήνα.

«Η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να ανακάμπτει», τονίζει ο ΟΠΕΚ, προσθέτοντας ωστόσο ότι οι προκλήσεις παραμένουν, και θα μπορούσαν εύκολα να αποδυναμώσουν αυτή τη δυναμική.

Η βεβαιότητα του ΟΠΕΚ ότι η ζήτηση δεν θα επηρεαστεί από τις τελευταίες δυσκολίες που προκαλεί η πανδημία έρχεται σε αντίθεση με αυτήν του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, ο οποίος αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψή του.

Το 2022, η χρήση καυσίμων θα επεκταθεί κατά 3,28 εκατ. βαρέλια την ημέρα, ανέφερε ο ΟΠΕΚ, μια πρόβλεψη επίσης αμετάβλητη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Ο ΟΠΕΚ ανέφερε ότι οι προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία βελτιώθηκαν ελαφρώς από την τελευταία έκθεσή του , αλλά υποθέτει ότι αυτό θα καθοδηγηθεί κυρίως από τομείς που δεν καταναλώνουν πετρέλαιο.

Προβλέπει επίσης, ότι η κατανάλωση στην Κίνα και την Ινδία θα ξεπεράσει τα επίπεδα πριν από την πανδημία το επόμενο έτος, “υποστηριζόμενη από μια υγιή αύξηση της ζήτησης για μεταφορές και βιομηχανικά καύσιμα”.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή