Το 2002, ο Μπεν Άφλεκ πήγε στο κατάστημα του Χάρι Ουίνστον για να αγοράσει ένα δαχτυλίδι αρραβώνων με ροζ διαμάντι. Επέλεξε το συγκεκριμένο χρώμα καθώς αυτό είναι το αγαπημένο χρώμα της Τζένιφερ Λόπεζ. Ο ηθοποιός αγόρασε ένα σπάνιο, κομψό ροζ διαμάντι 6,1 καρατίων (λαμπερό κόψιμο) με λευκές διαμαντένιες πλευρές, αξίας 2,5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Παραμένει ένα από τα πιο εμβληματικά δαχτυλίδια αρραβώνων διασημοτήτων μέχρι σήμερα.

«Τα λευκά διαμάντια κυριαρχούν στην αγορά και είναι άφθονα. Είναι όμως άχρωμα», λέει ο Greg Kwiat, διευθύνων σύμβουλος της Kwiat Diamonds. «Το κόκκινο, το ροζ, το μπλε, το πορτοκαλί και το πράσινο είναι εξαιρετικά σπάνια, ενώ το κίτρινο, το καφέ και το μαύρο, είναι ευρέως διαθέσιμα. Υπάρχουν περισσότεροι πίνακες του Πικάσο στον κόσμο από ό,τι φυσικά ροζ και μπλε διαμάντια σε μέγεθος ενός καρατιού», συμπλήρωσε.

Το δαχτυλίδι αρραβώνων του Μπεν Άφλεκ και της Τζένιφερ Λόπεζ ήταν από τις πρώτες φορές που ένα ροζ διαμάντι πήρε τέτοια δημοσιότητα σύμφωνα με το δημοσίευμα του Town&Country. Έχουν γίνει οι πιο πολυπόθητες πέτρες στον κόσμο, και υποκινούν «σκληρές» προσφορές σε δημοπρασίες.

Το 2009, το «Vivid Pink», πέντε καρατίων σε σχήμα μαξιλαριού πωλήθηκε στο Christie’s Χονγκ Κονγκ για 11 εκατομμύρια δολάρια. Το 2016, ένα ροζ σε σχήμα αχλαδιού εννέα καρατίων στα 18 εκατομμύρια δολάρια και το 2017 ένα 15 καρατίων πωλήθηκε για 32 εκατομμύρια δολάρια.

Ένα εξαιρετικό κόσμημα, το οποίο εξορύχτηκε πριν από σχεδόν έναν αιώνα στη Νότια Αφρική το «Pink Legacy» με βάρους 18,96 καρατίων πωλήθηκε αντί 50 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (44,3 εκατ. ευρώ), από τον οίκο Christie’s στη Γενεύη. Πρόκειται για τιμή-ρεκόρ για πέτρα αυτού του χρώματος. Αποκτήθηκε από τον Αμερικανό κοσμηματοπώλη Χάρι Ουίνστον, ιδιοκτήτη ελβετικής ωρολογοποιίας, ο οποίος και το ονόμασε «Winston Pink Legacy», διευκρίνισε ο δημοπράτης Ραούλ Καντάκια μετά τη 10λεπτη δημοπρασία στην οποία μετείχαν τέσσερις πλειοδότες.

Σύμφωνα με τον Greg Kwiat «το πιο σημαντικό στοιχείο στην αγορά ενός χρωματιστού διαμαντιού για τους αγοραστές είναι το χρώμα του. Πρέπει να είναι έντονο, όμορφο και να ξεχωρίζει όταν φοριέται. Βέβαια ισχύουν και οι παραδοσιακές μετρήσεις συμπεριλαμβανομένης της ποιότητας και της καθαρότητας. Επειδή τα φυσικά φανταχτερά διαμάντια είναι σπάνια, ο αγοραστής, πρέπει να το ερωτευτεί. Όταν αγοράζεις με πάθος, σπάνια κάνεις λάθος».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή