Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων WhatsApp «έλυσε» ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετώπιζε: την αδυναμία μεταφοράς του ιστορικού συνομιλιών του χρήστη από το ένα λειτουργικό σύστημα στο άλλο.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν, χθες, κατά τη διάρκεια του Galaxy Unpacked event της Samsung, με τη θυγατρική της Facebook να ανακοινώνει εκεί το λανσάρισμα λειτουργίας που θα επιτρέπει στον χρήστη να μπορεί να μεταφέρει το ιστορικό του από πλατφόρμα σε πλατφόρμα. Ουσιαστικά, όταν αλλάζει κινητό τηλέφωνο και η νέα του επιλογή διαθέτει διαφορετική πλατφόρμα λογισμικού.

Αρχικά, η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε περιβάλλον Android, ξεκινώντας από τις συσκευές της Samsung που τρέχουν την πλατφόρμα Android 10 ή νεότερη (όπως τα νέα αναδιπλούμενα της κορεατικής εταιρείας). Σε επόμενο στάδιο η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη και για την πλατφόρμα της Apple. Η δυνατότητα μεταφοράς περιλαμβάνει πέρα από τις συνομιλίες μέσω γραπτών μηνυμάτων, φωτογραφίες και ηχητικά μηνύματα, ενώ θα ξεκινήσει να είναι διαθέσιμη «εντός των επόμενων εβδομάδων».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν, από την πλευρά της εφαρμογής WhatsApp, η ενσωμάτωση της συγκεκριμένης λειτουργίας ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Καθώς τα μηνύματα ενσωματώνουν end-to-end κρυπτογράφηση και αποθηκεύονται στη συσκευή, η μετακίνησή τους απαιτούσε «πρόσθετη εργασία» τόσο από την εφαρμογή WhatsApp όσο και από τους δημιουργούς των λειτουργικών συστημάτων και των ίδιων των συσκευών κινητών τηλεφώνων.

Τέλος, δεν πρέπει να αποτελεί έκπληξη ότι οι αλλαγές ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια παρουσίασης μιας άλλης εταιρείας. Η Samsung ξεκάθαρα ελπίζει ότι θα μπορέσει να τραβήξει χρήστες του iPhone που έως σήμερα δίσταζαν γιατί θα «έχαναν» τα δεδομένα τους αν επέλεγαν κάποιο μοντέλο Galaxy.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η λύση της WhatsApp δεν δημιουργήθηκε με το εργαλείο μεταφοράς δεδομένων της Google (Google Data Transfer Tool), αλλά με το αντίστοιχο εργαλείο που έχει δημιουργήσει η Samsung, το Smart Switch. Βέβαια, η λειτουργία που εισάγεται θα μπορεί μελλοντικά να χρησιμοποιηθεί και αντίστροφα: να επιτρέψει σε χρήστες του Android να μεταβούν στο iPhone.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία