Μικρότερη από την αναμενόμενη αύξηση για τις τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ τον Ιούλιο, γεγονός ενθαρρυντικό για το ρυθμό διόγκωσης των πληθωριστικών πιέσεων που φαίνεται πως καταλαγιάζει.

Συγκεκριμένα, σε μηνιαία βάση οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν μόλις κατά 0,3% σε σχέση με το άλμα κατά 1,1% τον περασμένο μήνα και βέβαια διαμορφώθηκαν σε επίπεδα αρκετά χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών που ανέμεναν αύξηση κατά 0,6%.

Πάντως, σε ετήσια βάση η αύξηση έφτασε το 10,2, έναντι προβλέψεων για 9,3%, καταγράφοντας ωστόσο επιβράδυνση σε σχέση με το αντίστοιχο μέγεθος τον περασμένο μήνα.

Όσον αφορά τις τιμές εξαγωγών, αυξήθηκαν τον Ιούλιο κατά 17,2% σε ετήσια βάση, έναντι προβλέψεων για 15,9%. Σε μηνιαία βάση η αύξηση κυμάνθηκε στο 1,3% έναντι προβλέψεων για 0,8%.

Οι αυξανόμενοι εμβολιασμοί, τα σταθερά χαμηλά επιτόκια και τα συνεχιζόμενα πακέτα στήριξης της αμερικανικής οικονομίας έχουν ενισχύσει σημαντικά τη ζήτηση, την ώρα που οι υψηλές τιμές των εμπορευμάτων, τα χαμηλά αποθέματα και τα προβλήματα στις μεταφοράς ασκούν πιέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή