
Στην εκταμίευση 24,9 δισ. ευρώ στην Ιταλία, σε προχρηματοδότηση, στο πλαίσιο του μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας (RRF) προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Παρασκευή.
Σύμφωνα με τη La Stampa, η προχρηματοδότηση αυτή αποτελεί ένα πρώτο και ξεκάθαρο βήμα, για να ξεκινήσουν οι επενδύσεις και οι μεταρρυθμίσεις, που έχει δεσμευθεί να πραγματοποιήσει η Ιταλία. Η τελευταία αναμένεται να επενδύσει σε ένα περισσότερο πράσινο και βιώσιμο σύστημα κινητικότητας, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ψηφιοποίηση των εταιρειών, το 5G, σε μία περισσόιτερο αποτελεσματική δημόσια διοίκηση και σε ένα πιο ανταγωνιστικό και ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον.
Ο Υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Ντανιέλε Φράνκο, περίμενε η εκταμίευση του ποσού αυτού να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου. Ο ίδιος δηλώνει ευχαριστημένος με το ποσό αυτό. Ο Επίτροπος για τον Οικονομικό Προγραμματισμό και τον Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοχάνες Χαν, δηλώνει ότι η ΕΕ κατάφερε να καταβάλει το ποσό αυτό σε χρόνο ρεκόρ, υποδεικνύοντας, έτσι, ότι η Ιταλία πρέπει να ξεκινήσει να εργάζεται με έναν περισσότερο αποτελεσματικό τρόπο.
Όπως δήλωσε και η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «Για μία δυνατή Ευρώπη, είναι απαραίτητη μία δυνατή Ιταλία». Η δήλωση ήταν κάτι σαν «προειδοποίηση» για τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Μάριο Ντράγκι, υπενθυμίζοντάς του ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά αποκλειστικά για την επίτευξη όσων στόχων έθεσε με τις Βρυξέλλες.
Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Ντράγκι «Η Ιταλία επωφελείται σε μεγάλο βαθμό από τη χρηματοδότηση του προγράμματος Next Generation Eu», ενώ προσέθεσε ότι η χώρα του είναι μία από τις πρώτες χώρες που λαμβάνουν μία τέτοια προχρηματοδότηση. Ο ίδιος συνεχίζει αναφέροντας ότι «αυτό μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την πορεία των μεταρρυθμίσεων, που εγκρίθηκαν, με συντριπτική πλειοψηφία, 4 μήνες πριν, από το Κοινοβούλιο. Κατά τους πρώτους 6 μήνες της κυβέρνησης, το Κοινοβούλιο ενέκρινε το εθνικό σχέδιο, τις μεταρρυθμίσεις που θα αφορούν τη δημόσια διοίκηση, τις δημόσιες συμβάσεις και σημαντικές ρυθμιστικές απλουστεύσεις. Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει, σύμφωνα με το σχέδιο, τη μεταρρύθμιση της πολιτικής ανταγωνισμού και τη φορολογική μεταρρύθμιση. Η κατανομή αυτών των υπέρογκων πόρων μάς δημιουργεί ένα τεράστιο αίσθημα ευθύνης για τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε, απέναντι στον εαυτό μας, στο μέλλον μας και την Ευρώπη. Θέλουμε μια διαρκή, δίκαιη και βιώσιμη ανάκαμψη: πρέπει, επομένως, να δαπανήσουμε τα χρήματα αυτά αποτελεσματικά και με τον σωστό τρόπο».


Latest News

Αναβρασμός με τους δασμούς Τραμπ - Μπορούν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές να βγουν κερδισμένες;
Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα - Πώς θα ισορροπήσουν στον εμπορικό πόλεμο

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing