Σε νέα πώληση πακέτου μετοχών της Virgin Galactic προχώρησε ο ιδρυτής της Ρίτσαρντ Μπράνσον, σύμφωνα με το CNBC, προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για να χρηματοδοτήσει έτερες επιχειρηματικές του δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, μέσω της Virgin Investments, o Βρετανός επιχειρηματίας πούλησε μέσα στην εβδομάδα 10,4 εκατ. μετοχές της Virgin Galactic, σε διάφορες τιμές μεταξύ των 25,75 και 34,39 δολαρίων. Η συνολική αξία του πακέτου υπολογίζεται στα 300 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το InsiderScore.com.

«Το Virgin Group εξακολουθεί να αποτελεί τον μεγαλύτερο μέτοχο της Virgin Galactic» ανέφερε χαρακτηριστικά ο μητρικός όμιλος σε ανακοίνωση του, εξηγώντας πως τα κονδύλια από την πώληση του πακέτου θα δρομολογηθούν για την ενίσχυση του χαρτοφυλακίου του Μπράνσον στο χώρο της ψυχαγωγίας και των ταξιδιών.

Σημειώνεται ότι η πώληση του εν λόγω πακέτου μετοχών είναι η τρίτη που έχει πραγματοποιήσει ο επιχειρηματίας από τη στιγμή που η Virgin Galactic εισήλθε στο χρηματιστήριο μέσω SPAC το 2019. Προηγουμένως είχε προβεί στην πώληση μετοχών αξίας 504,5 εκατ. δολαρίων τον Μάιο του 2020, όπως και ενός ακόμη πακέτου αξίας 150,3 εκατ. δολαρίων τον Απρίλιο του 2021. Με τον τρόπο αυτό ο Μπράνσον υπολογίζεται πως έχει ανακτήσει πάνω από 950 εκατ. δολάρια από την επένδυση που έχει κάνει στην διαστημική εταιρεία.

Μετά τη δημοσίευση της είδησης η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε έως και κατά 3% και αυτή την ώρα χάνει 1,75% στα 25,48 δολάρια. Θυμίζουμε δε, πως την Τετάρτη, η Morgan Stanley προχώρησε σε υποβάθμιση της μετοχής της Virgin Galactic και το ίδιο έκανε χθες και η Credit Suisse, επισημαίνοντας πως η μετοχή θα ακροβατεί όσο η εταιρεία δεν έχει οριστικοποιήσει το χρονοδιάγραμμα για την έναρξη τουριστικών πτήσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως