Τερματίζουν τα ερευνητικά προγράμματα για τον εντοπισμό κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ηπειρωτική Ελλάδα, τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Ο όμιλος έκανε γνωστή την απόφαση του στην Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) και ουσιαστικά επιστρέφει τις δυο παραχωρήσεις που είχε μισθώσει στο δημόσιο.

Συγκεκριμένα και όπως ανακοίνωσε στο Χρηματιατηριο Αθηνών: «Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. ενημέρωσε, μέσω επιστολών, την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ Α.Ε) για την πρόθεσή της να μην προχωρήσει σε περαιτέρω εργασίες για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στις χερσαίες παραχωρήσεις «Άρτα – Πρέβεζα» και «ΒΔ Πελοπόννησος». Ως επακόλουθο, τα δικαιώματα Έρευνας και Παραγωγής Υ/Α που είχαν παραχωρηθεί στις θυγατρικές εταιρείες του Ομίλου ύστερα από σχετική διεθνή διαγωνιστική διαδικασία, επιστρέφουν εκ νέου στο Ελληνικό Δημόσιο».

Πάντως τα ΕΛΠΕ κάνουν γνωστό ότι θα συνεχίσουν τις έρευνες στις θαλάσσιες παραχωρήσεις που κατέχει ή συμμετέχει σε κοινοπρακτικά σχήματα. Πρόκειται για το «Ιόνιο» όπου αναζητά εταίρο μετά την αποχώρηση της Repsol, τον «Πατραικο Κόλπο» όπου έρευνα με την Energean και τα δυο θαλάσσια οικόπεδα «Δυτικά της Κρήτης» και «Νοτιοδυτικά της Κρήτης». Σε αυτές τις δυο παραχωρήσεις συμμετέχει στην κοινοπραξία με τις πολυεθνικές Total και ExxonMobil.

Τα ΕΛΠΕ στη σχετική ανακοίνωση τους προς το Χρηματιστήριο Αθηνών αναφέρουν: «Πλέον, ο Όμιλος εστιάζει τις προσπάθειές του στον εντοπισμό βιώσιμων κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε θαλάσσιες περιοχές που έχει εντάξει στο χαρτοφυλάκιό του. Προς την κατεύθυνση αυτή, συνεχίζει να εξετάζει το ενδεχόμενο εξεύρεσης αξιόπιστων συνεταίρων που διαθέτουν διεθνές κύρος, τεχνογνωσία, εγνωσμένη εμπειρία, καθώς και την απαιτούμενη οικονομική ευρωστία για να συνεισφέρουν στο εγχείρημα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης