Σε ανακοίνωση προχώρησε το υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με την κράτηση και την απέλαση του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας, από τις τουρκικές αρχές. Το ΥΠΕΞ ενημερώνει ότι πραγματοποίησε διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα χαρακτηρίζοντας την κράτηση του Γιώργου Βαρυθυμιάδη, καταχρηστική.

Η ανακοίνωση:

Κατόπιν οδηγιών του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, η Πρεσβεία στην Άγκυρα πραγματοποίησε έκτακτο διάβημα διαμαρτυρίας προς το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με την καταχρηστική κράτηση και εντολή απέλασης εναντίον του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη.

Ο κ. Βαρυθυμιάδης μετέβη σήμερα στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στη Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας.

Το χρονικό της κράτησης του Γιώργου Βαρυθυμιάδη στην Τουρκία

Σύμφωνα με την Παμποντιακή Ομοσπονδία, ο πρόεδρός της πραγματοποίησε το ταξίδι στην Τουρκία, καθώς θα παραστεί ως εκπρόσωπος του Ποντιακού Ελληνισμού, στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά Τραπεζούντας.

Σε επικοινωνία που είχε το in.gr μαζί του, ο κ. Βαρυθυμιάδης δήλωσε: «Με έχουν στα κρατητήρια του αεροδρομίου. Συνεχίζουν τις έρευνες στις αποσκευές μου. Όπως φαίνεται, θα με απελάσουν στις 19:00. Μου δήλωσαν ότι είμαι ανεπιθύμητος και επικίνδυνος για τη χώρα τους».

Όπως αναφέρει η καταγγελία της Ομοσπονδίας, τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής αφέθηκαν ελεύθερα να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Μαζί στην αποστολή ήταν και η πρόεδρος της Ε.Σ.Η.Ε.Α., Μαρία Αντωνιάδου. Η ίδια επικοινώνησε με τη γενική πρόξενο και ενημέρωσε για την κράτηση του κ. Βαρυθυμιάδη και συνεχίζει κανονικά την αποστολή της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα