
Οι παραγωγοί του Lord of the Rings εγκαταλείπουν το «Zero Covid» νησί της Νέας Ζηλανδίας και μεταφέρουν την παραγωγή ύψους 1 δισ. δολαρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η απόφαση αυτή της Amazon είναι απόρροια της τελευταίας ανακοίνωσης στην οποία προέβη η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν για επιβολή αυστηρών περιορισμών στα σύνορα της χώρας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα την Πέμπτη δήλωσε ότι οι περιορισμοί στα σύνορα θα συνεχιστούν μέχρι το 2022 ενώ προειδοποίησε τους συμπατριώτες της ότι θα αντιμετωπίσουν ολικό lockdown εάν η κυβέρνηση αποτύχει να αποκλείσει την μετάλλαξη Δέλτα από τη χώρα.
Η Άρντερν τόνισε πως ελπίζει να ανοίξει με προσεκτικά βήματα τα σύνορα προς τον έξω κόσμο τον επόμενο χρόνο, διατηρώντας παράλληλα τη καθεστώς της ελεύθερης, από κορωνοϊό, χώρας.
Από τη μεριά της, η Amazon, που πρόκειται να ξεκινήσει τα γυρίσματα για τη δεύτερη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς Lord of the Rings, αποφάσισε να μεταφέρει τη βάση των γυρισμάτων από τη Νέα Ζηλανδία στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετά και τις τελευταίες αποφάσεις της νεοζηλανδής πρωθυπουργού.
Η παραγωγή 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, η οποία είχε ήδη λάβει εκπτώσεις από την κυβέρνηση, θα ξεκινήσει τα γυρίσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο από το επόμενο έτος. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η παραγωγή δεν θα χρησιμοποιήσει ως σκηνικό τα εκπληκτικά τοπία της Νέας Ζηλανδίας.
Ο Άλμπερτ Τσενγκ, συν-επικεφαλής των Amazon Studios, επιβεβαίωσε τη μετεγκατάσταση και είπε ότι η εταιρεία δεν θα ενεργοποιήσει την οικονομική ενίσχυση 5% που είχε συμφωνήσει με την κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας.


Latest News

Άνοδος του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στο πρώτο τρίμηνο του 2025 - Τι δείχνουν τα στοιχεία ΕΑΣΕ και ICAPCRIF
Το πρώτο τρίμηνο του 2025 ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP CRIF-CEO General Index) σημείωσε πτώση στις 146 μονάδες έναντι 160 το προηγούμενο τρίμηνο

Η UEFA ετοιμάζει σαρωτικές αλλαγές στο Champions League – Όλα τα δεδομένα
Ποιες επιπρόσθετες αλλαγές εξετάζει η UEFA για το Champions League, μετά το νέο φορμάτ και τη League Phase.

Θανόπουλος στον ΟΤ: «Γινόμαστε 100% αυτόνομοι ενεργειακά - Τα σχέδια στο delivery»
Ο πρόεδρος της εταιρείας Θανόπουλος, Τέλης Θανόπουλος, μιλάει στον ΟΤ για την πρόσφατη επένδυση σε ΑΠΕ, τη σημασία του Q-Commerce στον κλάδο των τροφίμων και τα επόμενα σχέδια της αλυσίδας

Νέος πρεσβευτής της Chanel ο ράπερ Κέντρικ Λαμάρ
Η σχέση του Κέντρικ Λαμάρ με τον οίκο ξεκίνησε το 2023, όταν παρευρέθηκε στο Met Gala το οποίο είχε ως θέμα «Karl Lagerfeld: A Line of Beauty».

Ο Τι Τζέι Σορτς, οι 450.000 στην Παρί και το «χρυσό» συμβόλαιο που ψάχνει στην αγορά
Ο Τι Τζέι Σορτς απασχολεί τη… μισή Euroleague, μετά την καταπληκτική σεζόν με την Παρί – Πόσα χρήματα παίρνει στη γαλλική ομάδα και πόσα αναμένεται να βρει στην αγορά…

Ποια επαγγέλματα «ανθούν» στην αγορά εργασίας - Τι δείχνει έρευνα του ΙΟΒΕ
Η απασχόληση κερδίζει έδαφος με την αγορά εργασίας στην Ελλάδα να βελτιώνεται αλλά παραμένουν δομικές προκλήσεις

GenZ: Ένας στους δύο σκέφτεται να αλλάξει δουλειά
Ενώ η GenΖ στη Γερμανία θέλει να αλλάζει θέση εργασίας, οι Boomer μένουν δεκαετίες στον ίδιο εργοδότη, αναφέρει η Deutsche Welle

Warner Bros και DC τιμούν την 87η επέτειο του Superman
Η ταινία «Superman» του Τζέιμς Γκαν, μία από πολυαναμενόμενες ταινίες του καλοκαιριού, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες στις 11 Ιουλίου

Επίσημο: Ο Ντιαλό ανανέωσε για τρία χρόνια με τη Μονακό
Ο Άλφα Ντιαλό παραμένει και επίσημα στο Μόντε Κάρλο, καθώς η Μονακό ανακοίνωσε την ανανέωση του συμβολαίου του για τα επόμενα τρία χρόνια.

Γιατί για κάποιους η ακαταστασία είναι παραγωγική
Όλες οι έρευνες επιμένουν πως η ακαταστασία μειώνει την παραγωγικότητά μας. Ωστόσο, για κάποιους, αποτελεί κομμάτι της δημιουργικότητάς τους.