Η συντριβή του ρωσικού αεροσκάφους Beriev στην Τουρκία, στοίχισε τη ζωή και στους 8 ανθρώπους που επέβαιναν σε αυτό.

Μέχρι στιγμής οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις εξετάζουν δύο σενάρια για την τραγωδία.

Τα αίτια της τραγωδίας θα διαπιστωθούν από επιτροπή του Υπουργείου Άμυνας που εστάλη στο σημείο.

Όπως αναφέρει το ertnews.gr, η μία εκδοχή είναι το αεροσκάφος να υπέστη μηχανική βλάβη και η άλλη να ευθύνεται λάθος του πληρώματος.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι το πυροσβεστικό αεροσκάφος Be-200 συνετρίβη στην Τουρκία κατά τη διαδικασία προσγείωση και ύστερα από την την ολοκλήρωση του έργου κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Η στιγμή της συντριβής

Τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους δεν έχουν ακόμη βρεθεί, ενώ τα συντρίμμια του Be -200 εξακολουθούν να καίγονται και είναι σχεδόν αδύνατο να φτάσει εξοπλισμός για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο συγκεκριμένο σημείο.

Το πλήρωμα θα βραβευθεί μετά θάνατον

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί και τα μέλη του πληρώματος του πυροσβεστικού αεροσκάφους Be-200 που συνετρίβη στην Τουρκία, θα βραβευθούν μετά θάνατον.

Η σχετική εντολή δόθηκε από τον Βλαντίμιρ Πούτιν στον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Παράλληλα ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε τα βαθιά συλλυπητήρια του προς τις οικογένειες και τους φίλους των Ρώσων στρατιωτικών και καθώς και προς τους Τούρκους πολίτες που επέβαιναν.

Η επαφή χάθηκε με το αεροπλάνο, το οποίο «είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία για να βοηθήσει στην προσπάθεια της Τουρκίας να σβήσει τη δασική πυρκαγιά στο Kahramanmaras», ανέφερε στο πρακτορείο Anadolu Τούρκος αξιωματούχος.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε:

«Το αεροπλάνο Be-200 συνετρίβη κατά την προσγείωση κοντά στα Άδανα. Μια ομάδα στάλθηκε στο σημείο του ατυχήματος, για να διερευνήσει το ατύχημα».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα