Η τροπική καταιγίδα Grace σχηματίστηκε το πρωί του Σαββάτου στον Ατλαντικό Ωκεανό, ενώ η καταιγίδα Fred παρέμεινε ένα τροπικό χαμηλό βαρομετρικό φαινόμενο που κατευθυνόταν στον ανατολικό Κόλπο του Μεξικού.

Και τα δύο συστήματα αναμένεται να φέρουν ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες. Ο Fred, ο οποίος έχει ήδη χαρακτηριστεί ως τροπική καταιγίδα, μπορεί να ανακτήσει μεγάλη δύναμη αργότερα μέσα στην ημέρα ή την Κυριακή, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ.

Το κέντρο εξέδωσε προειδοποίηση στις 8 το πρωί ώρα ανατολικής ακτής αναφέροντας ότι η Γκρέις επικεντρώθηκε περίπου 355 μίλια ανατολικά-νοτιοανατολικά των Νήσων Leeward και θα μπορούσε να φτάσει στις Μικρές Αντίλλες μέχρι το βράδυ του Σαββάτου. Κινούνταν δυτικά με ταχύτητα 22 μίλια / ώρα με μέγιστους δυνατούς ανέμους 40 μίλια / ώρα.

Η Γκρέις αναμένεται να βρίσκεται κοντά στη Φλόριντα μέχρι την Τετάρτη της επόμενης εβδομάδας, αναφέρει το CBS Miami.

Προειδοποίηση για τροπική καταιγίδα εκδόθηκε και για τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους, τις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ και το Πουέρτο Ρίκο. Ένα παρατηρητήριο τροπικής καταιγίδας τέθηκε σε ισχύ για τις Βρετανικές Παρθένες Νήσους. Οι μετεωρολόγοι είπαν ότι η Γκρέις θα μπορούσε να φτάσει στη Δομινικανή Δημοκρατία μέχρι τη Δευτέρα.

Η Γκρέις είχε προβλεφθεί ότι θα έφερνε 3 έως 6 ίντσες βροχής στίς νήσους Leeward , στις Παρθένους Νήσους και το Πουέρτο Ρίκο τη Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ, η καταιγίδα Fred παρέμεινε ένα τροπικό χαμηλό φαινόμενο με κορυφαίους ανέμους γύρω στα 35 μίλια / ώρα. Οι μετεωρολόγοι είπαν ότι το σύστημα φαινόταν «ανοργάνωτο» και προέβλεπαν ότι θα περάσει δυτικά από τα χαμηλότερα σημεία της Φλόριντα το απόγευμα του Σαββάτου και στη συνέχεια θα μετακινηθεί στον ανατολικό Κόλπο του Μεξικού.

Η καταιγίδα Φρεντ εξασθένησε από την περιστροφή της στην Αϊτή και τη Δομινικανή Δημοκρατία, όπου έκοψε το ρεύμα σε περίπου 400.000 ανθρώπους και προκάλεσε πλημμύρες που ανάγκασαν τους αξιωματούχους να κλείσουν μέρος του συστήματος υδραγωγείων της χώρας, διακόπτοντας την παροχή νερού για εκατοντάδες χιλιάδων ανθρώπων. Οι τοπικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι εκατοντάδες άνθρωποι εκκενώθηκαν και ορισμένα κτίρια υπέστησαν ζημιές.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green