Σε αμερικανική υπόθεση εξελίσσεται το λεγόμενο «Νταβός του καλοκαιριού», με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ, να διαμηνύει πως δεν θα μεταβεί στο οικονομικό συμπόσιο του Τζάκσον Χολ. Την πληροφορία πως ούτε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Άντριου Μπέιλι, μετέδωσε σήμερα -χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί- η Sunday Telegraph.

Επίσημη αιτιολογία δεν υπάρχει, αν και το φετινό προσκλητήριο με προσωπική παρουσία στο θέρετρο του Γουαϊόμινγκ (πέρυσι, έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης) σίγουρα λειτούργησε αποτρεπτικά. Όμως, η Sunday Telegraph, επικαλούμενη πηγές από την BoE, υποστήριξε πως οι διοργανωτές επικεντρώνονται κυρίως σε μια εγχώρια αμερικανική λίστα, τόσο λόγω περιορισμένης χωρητικότητας όσο και ατζέντας.

Κοινώς τα μέλη της Fed, υπό τον Τζερόμ Πάουελ, έχουν πολλά και… «καυτά» να συζητήσουν στο εγχώριο μέτωπο αναφορικά με τη νομισματική πολιτική, το tapering, την πορεία της αμερικανικής οικονομίας, την ενσωμάτωση μιας πράσινης στρατηγικής ακόμη και το ψηφιακό δολάριο.

Το σύνολο των αναλυτών, εξάλλου, θεωρούν πως η ομιλία του ίδιου του κ. Πάουελ θα είναι σημαντική για τα μηνύματα που θα στείλει αναφορικά με τα βήματα της Fed, τους επόμενους μήνες. Ειδικά δε, σε ένα διάστημα που η σεναριολογία για την έναρξη του tapering μέσα στο φθινόπωρο έχουν πάρει… φωτιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή