Τον Απρίλιο, η Wingcopter παρουσίασε το σταθερής πτέρυγας drone παράδοσης eVTOL, Wingcopter 198, και τώρα η γερμανική εταιρία μη επανδρωμένων αεροσκαφών θεμελίωσε μια στρατηγική συνεργασία με την Air Methods για τη δημιουργία ενός δικτύου παράδοσης με χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε όλη την Αμερική.

Η Air Methods Ιδρύθηκε το 1980, και σήμερα διαθέτει στόλο 450 ελικοπτέρων και αεροσκαφών σταθερής πτέρυγας σε περισσότερες από 300 βάσεις σε 48 πολιτείες των ΗΠΑ, οι οποίες πραγματοποιούν σχεδόν 100.000 παραδόσεις ιατρικού υλικού και εξοπλισμού ετησίως σε νοσοκομεία και ανθρώπους, κυρίως σε αγροτικές και απομακρυσμένες περιοχές.

Το κορυφαίο drone με οκτώ ρότορες  Wingcopter 65 x 198 x 152 cm μπορεί να σηκωθεί κατακόρυφα σαν ελικόπτερο και στη συνέχεια να μεταβεί σε οριζόντια πτήση σταθερής πτέρυγας αφού φτάσει σε ένα επιθυμητό ύψος.

Μπορεί να μεταφέρει έως και 6 κιλά φορτίου και μπορεί να φιλοξενήσει έως και τρία πακέτα (συνολικού βάρους 5 κιλών) ταυτόχρονα – το καθένα κατεβαίνει με δικό του βαρούλκο ενώ το drone αιωρείται. Η αυτονομία ανά φόρτιση είναι 75 χιλιόμετρα κατά τη μεταφορά 5 κιλών και η μέγιστη ταχύτητα είναι 144 χλμ./ώρα).

Η κοινοπραξία Air Methods/Wingcopter μεταφορών με drone ονομάζεται Spright και αρχικά δοκιμάζεται στο Κάνσας με συνεργάτη έργου Hutchinson Regional Medical Systems. Εάν η ιδέα αποδειχθεί επιτυχής, θα δημιουργηθεί ένα παναμερικανικό δίκτυο ταχείας παράδοσης ιατρικών προμηθειών με drone χρησιμοποιώντας τις υπάρχουσες βάσεις της Air Methods.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Air Methods για να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο παράδοσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Wingcopter, Τομ Πλίμερ. “Η τεχνολογία μας έχει χρησιμοποιηθεί παγκοσμίως για την αποτελεσματική παροχή ιατρικών προμηθειών, για παράδειγμα ινσουλίνη στην Ιρλανδία, εμβόλια για παιδιά στο Βανουάτου, φάρμακα έκτακτης ανάγκης στο Μαλάουι και πρόσφατα, δείγματα αίματος στη Γερμανία. Το όραμά μας για “διάσωση και βελτίωση ζωών” αντηχεί απόλυτα τη πείρα της Air Methods για την παροχή διασωστικής φροντίδας, σε συνδυασμό με τη φιλοδοξία της Spright να βελτιώσει την ποιότητα της υγειονομικής περίθαλψης στις ΗΠΑ με την ανάπτυξη στόλων Wingcopters, και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα την κλιμακώσουμε μαζί».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή