Διευρύνονται οι απώλειες που καταγράφουν από την αρχή της συνεδρίασης οι επιμέρους δείκτες της Wall Street, εξέλιξη αναμενόμενη μετά τα απογοητευτικά στοιχεία για το λιανεμπόριο που ήρθαν να βαρύνουν το κλίμα ανησυχίας για τις γεωπολιτικές εξελίξεις γύρω από το Αφγανιστάν και την ισχυρή κριτική που δέχεται παγκοσμίως ο Λευκός Οίκος.

Στο ταμπλό, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχωρεί αυτή την ώρα κατά 1,26% ή 449 μονάδες στις 35.173 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει πτώση κατά 1,48% στις 14.574 μονάδες και ο S&P 500 βρίσκεται στις 4.425 μονάδες μειωμένος κατά 1,22%.

Χθες, η Wall Street είχε επίσης ξεκινήσει στο «κόκκινο», αν και οι δείκτες τελικά ανέκαμψαν με αποτέλεσμα τελικά τόσο ο Dow όσο και ο S&P να κλείσουν σε νέα ιστορικά υψηλά, στις 35.625,4 και 4.479,76 μονάδες αντιστοίχως.

Το κλίμα βάρυνε από την ανακοίνωση των στοιχείων για τις πωλήσεις λιανικής, με την πτώση τον Ιούλιο να φτάνει το 1,1% έναντι του 0,3% που ανέμεναν οι αναλυτές. Σε συνδυασμό δε, με τα προ ημερών στοιχεία για τη «βουτιά» του δείκτη καταναλωτικού κλίματος, υπάρχει εύλογη ανησυχία πως η αναζωπύρωση της πανδημίας και η αύξηση των κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Δέλτα έχει επηρεάσει την καταναλωτική αγορά, που τροφοδοτεί την αμερικανική ανάκαμψη.

Εξάλλου, ούτε τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου σημαντικών εταιρειών λιανικής… ενθουσίασαν τους επενδυτές. Τα στοιχεία της Home Depot δεν ικανοποίησαν, με αποτέλεσμα η μετοχή της να δέχεται σημαντικές πιέσεις, καθώς ναι μεν η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη άνω των εκτιμήσεων στα 4,81 δισ. δολάρια, όμως οι συγκρίσιμες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 4,5% έναντι εκτιμήσεων για άνοδο κατά 5,4%, γεγονός που ερμηνεύτηκε ως επιβράδυνση της δραστηριότητας στον κλάδο.

Αναλόγως επιφυλακτικά αντέδρασαν οι επενδυτές στα αποτελέσματα του κολοσσού της Wallmart, καθώς τα συνολικά της έσοδα αυξήθηκαν κατά 2,4% και τα κέρδη της ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 1,78 δολάρια, ήτοι 21 σεντς πάνω από τις εκτιμήσεις, ωστόσοι οι συγκρίσιμες πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 5,5%, που συνιστά επιβράδυνση σε σχέση με το περσινό άλμα κατά 9,9%.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς έχασε τα αρχικά του κέρδη και «γύρισε» πάλι σε αρνητικό έδαφος, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στο 1,247%. Την ίδια ώρα στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο κέρδιζε έδαφος έναντι του ευρώ με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 1,171.

Στην αγορά των commodities, η ελεύθερη πτώση του αργού συνεχίστηκε με το αμερικανικό WTI να καταγράφει πτώση κατά 1,2% στα 66,48 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί κατά 0,2% στα 1.784 δολάρια την ουγγιά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]