Οικονομική βοήθεια ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Αϊτή, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση των πιο επειγουσών αναγκών που δημιουργήθηκαν μετά τον καταστροφικό σεισμό της 14ης Αυγούστου, από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 1.300 άνθρωποι και περίπου 6.000 τραυματίστηκαν.

Ο Γιάνεζ Λέναρτσιτς, επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων έκανε λόγο για παροχή επιπλέον βοήθειας. Όπως δήλωσε, «επείγουσες ανθρωπιστικές ανάγκες ανέκυψαν από τον καταστροφικό σεισμό 7,2 Ρίχτερ που έπληξε την Αϊτή. Η ΕΕ κινητοποιεί γρήγορα υποστήριξη σε αυτήν την ήδη εξαιρετικά εύθραυστη χώρα, όπου οι τυφώνες και οι έντονες βροχοπτώσεις επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο τη δεινή κατάσταση. Ο σεισμός χτυπά τη στιγμή που η πανδημία του COVID-19 και η κλιμακούμενη ανασφάλεια αποτελούσαν ήδη απειλή για τη χώρα. Είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε περαιτέρω βοήθεια».

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ταχύτερη δυνατή παρέμβαση, τα κονδύλια της ΕΕ θα εφαρμοστούν από εταίρους που δραστηριοποιούνται στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας ήδη και είναι σε θέση να βοηθήσουν άμεσα τους πιο ευάλωτους κατοίκους.

Η χρηματοδότηση θα καλύψει τις πιο άμεσες ανάγκες, όπως η παροχή ιατρικής βοήθειας σε τοπικά νοσοκομεία που έχουν πληγεί, νερό, υπηρεσίες αποχέτευσης και υγιεινής, καταφύγια και υπηρεσίες προστασίας για τις μειονεκτικές κοινότητες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Βαλτιμόρη: Αδιανόητο έργο… η απομάκρυνση των συντριμμιών της γέφυρας
Διεθνή |

Τι θα γίνει με τα συντρίμια της γέφυρας στη Βαλτιμόρη - Προβληματισμοί και συνέπειες

«Το πλοίο έχει περίπου το μέγεθος του Πύργου του Άιφελ. Και στην κορυφή του υπάρχει μια ατσάλινη γέφυρα. Φανταστείτε το. Μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσα να το φανταστώ», λέει ο κυβερνήτης του Μέριλαντ