Στο αεροδρόμιο της Καμπούλ έφτασαν με ασφάλεια, μετά από επίπονες προσπάθειες της ελληνικής πρεσβείας στο Ισλαμαμπάντ του Πακιστάν, οι δύο Αφγανοί διερμηνείς με τις οικογένειές τους, που είχαν συνεργαστεί με τις ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις όταν επιχειρούσαν εκεί, στο πλαίσιο αποστολής του ΝΑΤΟ, καθώς και ένα ακόμη άτομο που ζήτησε να φύγει με την συγκεκριμένη ομάδα – συνολικά, 11 άτομα.

Η κατάσταση στο αεροδρόμιο της Καμπούλ είναι χαοτική, καθώς οι Αμερικανοί αισθάνονται την πίεση των Ταλιμπάν, ενώ δεκάδες χιλιάδες Αφγανοί πολίτες έχουν στριμωχτεί στο αεροδρόμιο, προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση στα αεροπλάνα για να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Το «ελληνικό» γκρουπ αναμένει τη σειρά του, για να επιβιβαστεί σε κάποια από τις πτήσεις στρατιωτικών αεροσκαφών που αναχωρούν καθημερινά.

Επιπλέον, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, «ο Έλληνας πολίτης Agajan Farhad μεταφέρθηκε με ασφάλεια από την Καμπούλ στο Ισλαμαμπάντ όπου τον υποδέχθηκαν αξιωματούχοι της Ελληνικής Πρεσβείας. Αυτή τη στιγμή στελέχη της Ελληνικής Πρεσβείας βρίσκονται μαζί με τον κ. Farhad και προετοιμάζουν την επιστροφή του στην Ελλάδα που αναμένεται να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα