Ο καθηγητής πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε σήμερα στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προστατευτούμε από την επιβαρυμένη ατμόσφαιρα λόγω των πυρκαγιών του τελευταίου διαστήματος.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε πως όταν είμαστε κοντά στο πεδίο της φωτιάς εκτός από μικροσωματίδια εισπνέουμε και κάποια αέρια, γι’ αυτό χρειάζεται και η χρήση της μάσκας ειδικά για τα άτομα που έχουν υποκείμενα νοσήματα. Επιπρόσθετα, σημείωσε ότι είναι σημαντικό αυτά τα άτομα να επικοινωνήσουν με τον θεράποντα πνευμονολόγο τους για να ρυθμίσουν την αγωγή τους.

Σε περίπτωση που κάποιος δεν γνωρίζει ότι πάσχει από κάποιο νόσημα, αν αισθανθεί δυσφορία, βήχα, δύσπνοια, ιδιαίτερα τώρα που είναι επιβαρυμένη η ατμόσφαιρα, να μην θεωρήσει ότι είναι απλά η ατμόσφαιρα αλλά να επισκεφτεί έναν πνευμονολόγο και να κάνει σπιρομέτρηση γιατί υπάρχει μεγάλο ποσοστό υποδιάγνωσης αναπνευστικών νοσημάτων. Υπενθύμισε επίσης ότι από το τσιγάρο νοσούν από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια περίπου 1.000.000 άνθρωποι στην Ελλάδα δηλαδή το 10% του πληθυσμού και οι μισοί δεν το γνωρίζουν.

Σχετικά με τις εξέλιξη του κορωνοϊού ο καθηγητής πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ υπενθύμισε εκ νέου τη σημασία του εμβολιασμού τονίζοντας πως η μόνη λύση είναι να εμβολιαστούμε όλοι άμεσα με τα υπάρχοντα εμβόλια και ότι δεν μπορούμε να ζήσουμε την ζωή που κάναμε αν δεν εμβολιαστούμε μαζικά.

Τόνισε πως αντί να πάθουμε ανοσία λόγω κορωνοϊού, έχουμε πάθει ανοσία στον θάνατο καθώς κάθε μέρα έχουμε 20 θανάτους και η κοινωνία το θεωρεί φυσιολογικό. Είκοσι θάνατοι είναι σαν να πεθαίνει μισό λεωφορείο, επομένως θα πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να το περιορίσουμε, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής

Ταγαράς: Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο για τις ΔΕ Παπάγου και Καλάμου – Αναθεωρείται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα
Επικαιρότητα |

Πολεοδομικό σχεδιασμό αποκτούν οι ΔΕ Παπάγου και Κάλαμου - Αναθεωρειται το ΓΠΣ του δήμου Βύρωνα

Με το Πρόγραμμα «Κωνσταντίνος Δοξιάδης», πάνω από το 70% της χώρας αποκτά σύγχρονο, χωροταξικό-πολεοδομικό σχεδιασμό, λέει ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας