Στο χώρο της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω ανανεώσιμων πηγών διεισδύει για τα καλά η ΙΚΕΑ, η μεγαλύτερη εταιρία επίπλων στον κόσμο. Μάλιστα, αν και σε πρώτη φάση η υπηρεσία θα αφορά μόνο νοικοκυριά της Σουηδίας, στόχος είναι σταδιακά να διευρυνθεί και σε άλλες αγορές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η Ingka Group, ιδιοκτήτρια των περισσότερων μαγαζιών ΙΚΕΑ παγκοσμίως, ανακοίνωσε πως τα νοικοκυριά της Σουηδίας θα μπορούν από τον Σεπτέμβριο να αγοράσουν φτηνή ηλεκτρική ενέργεια από ηλιακά και αιολικά πάρκα και μάλιστα να παρακολουθούν τη χρήση τους μέσω ειδικού app.

Η Svea Solar, που είναι συνέταιρος της Ingka και παράγει ηλιακά πάνελς για την ΙΚΕΑ, θα αγοράζει την ηλεκτρική ενέργεια από το χρηματιστήριο ενέργειας των Σκανδιναβικών κρατών, το Nord Pool και κατόπιν θα το μεταπουλά χωρίς «καπέλο». Μάλιστα, τα νοικοκυριά θα καταβάλουν μια σταθερή μηνιαία αμοιβή, στην οποία θα προστίθεται μόνο ένας κυμαινόμενος τόκος.

Επίσης, η ΙΚΕΑ που ήδη πουλά ηλιακά πάνελς για νοικοκυριά σε έντεκα μεγάλες αγορές, εξήγησε πως τα νοικοκυριά θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν από μόνα τους την παραγωγή μέσω ειδικού app και να πουλούν το πλεόνασμα της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγουν.

Σύμφωνα με το Reuters, η εταιρεία στοχεύει σταδιακά να προσφέρει την ίδια υπηρεσία της φτηνής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, όπως και τα ηλιακά πάνελς και σε άλλες αγορές.

«Θέλουμε να κάνουμε την ηλεκτρική ενέργεια από βιώσιμες πηγές περισσότερο προσβάσιμη και φτηνή για όλους» ανέφερε χαρακτηριστικά η εταιρεία σε ανακοίνωση της, επισημαίνοντας πως επιθυμεί «να χτίσει το μεγαλύτερο κίνημα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μαζί με τους συνεργάτες, τους πελάτες, του συνεταίρους της σε όλο τον κόσμο, για να βοηθήσουμε όλοι μαζί στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Πέραν αυτών, η ΙΚΕΑ σκοπεύει να βελτιώσει περαιτέρω το πράσινο αποτύπωμα της μειώνοντας δραστικά την ποσότητα εκπομπής των ρύπων που εκπέμπονται σε όλη την αλυσίδα, πολύ κάτω από τα επίπεδα ρύπων που παράγει, μέχρι το 2030.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green