Περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει το Αφγανιστάν μέσω του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ αφότου κατέλαβαν την πρωτεύουσα οι Ταλιμπάν, δήλωσε σήμερα στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς αξιωματούχος του ΝΑΤΟ, ενώ πλήθη συνέχισαν να μαζεύονται έξω από το αεροδρόμιο της Καμπούλ, απελπισμένοι να φύγουν.

Ταλαιπωρία χωρίς τέλος, προς ένα μέλλον αβέβαιο ζουν οι άνθρωποι στο Αφγανιστάν, σχολιάζει το Financial Express.

Σύμφωνα με τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα, άμαχοι βγαίνουν στον δρόμο για να αντιταχθούν στην κατάληψη από τους Ταλιμπάν.

Μετά το Χοστ και το Τζαλαλαμπάντ, στο Νανγκαράρ εκτυλίχθηκαν παρόμοιες σκηνές με τους ντόπιους να αντιτίθενται.

Περίπου 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν μέσα και γύρω από το αεροδρόμιο, σύμφωνα με το Reuters.

Περισσότεροι από 5.200 Αμερικανοί στρατιώτες φρουρούν το αεροδρόμιο της Καμπούλ για να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την ομαλή επιχείρηση εκκένωσης διπλωματών και πολιτών.

Καθώς οι διαδηλώσεις εξαπλώθηκαν στην Καμπούλ, οι Ταλιμπάν προέτρεψαν σε ενότητα πριν από την προσευχή της Παρασκευής, καλώντας τους ιμάμηδες να πείσουν τους ανθρώπους να μην εγκαταλείψουν τη χώρα.

Από την κατάληψη της Καμπούλ την Κυριακή, οι Ταλιμπάν παρουσίασαν ένα πιο μετριοπαθές πρόσωπο, λέγοντας ότι θέλουν ειρήνη, ότι δεν θα εκδικηθούν παλιούς αντιπάλους και ότι θα σέβονται τα δικαιώματα των γυναικών στο πλαίσιο του ισλαμικού νόμου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Κομισιόν: Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία
Επικαιρότητα |

Αντιπαραθέσεις στον δρόμο προς την ηγεσία της Κομισιόν

Η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (ΕΛΚ) κλήθηκε να υπεραμυνθεί των πολιτικών της θητείας που φεύγει έχοντας εξ αριστερών της στη σκηνή τον εκπρόσωπο του ακροδεξιού ID Άντερς Βίστισεν