Ο όμιλος MGM Resorts, που δραστηριοποιείται στους τομείς της ψυχαγωγίας και της φιλοξενίας σχεδιάζει να διαθέσει προς πώληση 11 έργα του Πικάσο αξίας περίπου 104 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η δημοπρασία, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τον Sotheby’s στο Bellagio του Λας Βέγκας, θα περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής, έργα σε χαρτί και κεραμικά.

Ο διεθνής όμιλος φιλοξενίας προσπαθεί να αναπτύξει και να διαφοροποιήσει την εντυπωσιακή συλλογή έργων τέχνης.

«Η συλλογή μας εξελίχθηκε με την πάροδο του χρόνου» δήλωσε ο Άρι Καστράτι, επικεφαλής φιλοξενίας της MGM Resorts.

«Στόχος μας πάντα ήταν να εξελίσσουμε τη συλλογή μας ακόμη περισσότερο και να εστιάζουμε στη διαφορετικότητα και να δίνουμε φωνή σε υποεκπροσωπούμενους καλλιτέχνες. Κάναμε εξαιρετικό έργο αυτά τα χρόνια στο θέμα αυτό και πιστεύουμε ότι τώρα είναι η στιγμή να το διπλασιάσουμε».

Ποια είναι τα 11 έργα

Κορυφαίο έργο της δημοπρασίας, που διοργανώνεται στις 23 Οκτωβρίου, είναι ο πίνακας του Πικάσο του 1938 «Femme au beret rouge-orange» (Γυναίκα με πορτοκαλί μπερέ), ο οποίος απεικονίζει την ερωμένη και μούσα του καλλιτέχνη, Μαρί Τερέζ Βαλτέρ. Η αξία του πίνακα που αποκτήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, από τον ιδρυτή του Bellagio, Στιβ Γουίν, υπολογίζεται 20 έως 30 εκατομμύρια δολάρια.

Femme au beret rouge-orange

Ο πίνακας κοσμούσε πολλά χρόνια μαζί με άλλα έργα του καλλιτέχνη τους τοίχους του εστιατορίου Picasso του Bellagio. Ο πίνακας «Buste d’homme» (Ανδρικό Μπούστο) του 1969, που εκτιμάται ότι θα πωληθεί μεταξύ 10 και 15 εκατομμύρια δολάρια ήταν κρεμασμένος πίσω από το μπαρ του εστιατορίου. Το μεγάλης κλίμακας έργο «Homme et Enfant» (Άντρας και Παιδί) του 1969, η τιμή του οποίου αναμένεται να φθάσει 20 – 30 εκατομμύρια δολάρια ήταν πάνω από ένα μπουφέ στο σαλόνι του εστιατορίου.

Homme et enfant

Buste d’homme

Το εστιατόριο Picasso δεν θα μείνει με κενούς τοίχους. Υπάρχουν άλλα 12 έργα τέχνης του Πικάσο στη συλλογή του MGM Resorts, μερικά από τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για να αντικαταστήσουν τους πίνακες που πωλούνται.

Nature morte au panier de fruits et aux fleurs

Nature morte aux fleurs et au compotier

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι