Η Αντζελίνα Τζολί, μια από τις λίγες διασημότητες χωρίς παρουσία στα social media, μπήκε στο Instagram, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα για να επιστήσει την προσοχή στην κατάσταση στο Αφγανιστάν.

Η Τζολί μπήκε στην πλατφόρμα την Παρασκευή, δημοσιεύοντας ένα γράμμα που λέει ότι έλαβε από μια έφηβη Αφγανή κοπέλα.

Στην επιστολή, το κορίτσι εκφράζει τις ανησυχίες και τον φόβο της για τη ζωή υπό τους Ταλιμπάν, γράφοντας ότι «είμαστε ξανά φυλακισμένοι».

«Πριν μπουν οι Ταλιμπάν … όλοι είχαμε δικαιώματα, μπορούσαμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας ελεύθερα», αναφέρει η επιστολή. «Αλλά όταν έρχονται, όλοι τους φοβόμαστε και νομίζουμε ότι όλα τα όνειρά μας έχουν χαθεί».

Η Τζολί, η οποία είναι ειδική απεσταλμένη στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, έγραψε στη λεζάντα της ότι σχεδιάζει να μοιραστεί τις ιστορίες ανθρώπων σε όλο τον κόσμο «που αγωνίζονται για τα βασικά τους ανθρώπινα δικαιώματα».

«Ήμουν στα σύνορα του Αφγανιστάν δύο εβδομάδες πριν από την 11η Σεπτεμβρίου, όπου συνάντησα Αφγανούς πρόσφυγες που είχαν εγκαταλείψει τους Ταλιμπάν. Ήταν πριν από είκοσι χρόνια. Είναι αδιανόητο να βλέπω τους Αφγανούς να εκτοπίζονται και πάλι από τον φόβο και την αβεβαιότητα που κατέλαβε τη χώρα τους », έγραψε η Τζολί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tέχνη και Ζωή