Μια νέα γέφυρα που θα συνδέει τα σιδηροδρομικά συστήματα της Ρωσίας και της Κίνας ολοκληρώθηκε.

Το πλήρες όνομα της γέφυρας είναι Ρωσίας Tongjiang-Nizhneleninskoye. Συνδέει την Tongjiang, μια πόλη στην βορειοανατολική επαρχία Heilongjiang της Κίνας, με την Nizhneleninskoye, μια πόλη στα σύνορα με τη Ρωσία κατά μήκος των όχθων του ποταμού Αμούρ.

Αυτό σημαίνει ότι το βορειοανατολικό σιδηροδρομικό δίκτυο της Κίνας μπορεί πλέον να συνδεθεί με τον ρωσικό σιδηρόδρομο της Σιβηρίας.

Η γέφυρα έχει μήκος 2.215 μέτρα και η κατασκευή της ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια. Και οι δύο χώρες πραγματοποίησαν τις τελετές θεμελίωσης τον Φεβρουάριο του 2014.

Η πλειοψηφία της γέφυρας – 1.886 μέτρα – βρίσκεται στην κινεζική πλευρά.

Η γέφυρα Tongjiang-Nizhneleninskoye δεν είναι η μόνη γέφυρα που συνδέει δύο από τις μεγαλύτερες χώρες του κόσμου. Μια οδική γέφυρα εγκαινιάστηκε το 2019 , συνδέοντας το Heihe στην Κίνα και το Blagoveshchensk στη Ρωσία.

Αυτές οι δύο πόλεις εργάζονται επίσης για το πρώτο διασυνοριακό τελεφερίκ στον κόσμο , σχεδιασμένο από τους Ολλανδούς αρχιτέκτονες UNStudio. Όταν ολοκληρωθεί, θα μπορεί να μεταφέρει τουρίστες από τη μία πλευρά στην άλλη σε λιγότερο από οκτώ λεπτά.

Η γέφυρα Tongjiang-Nizhneleninskoye είναι το πιο πρόσφατο έργο που ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο της φιλόδοξης πρωτοβουλίας της Κίνας Belt and Road

Το κυβερνών Κινέζικο Κομμουνιστικό Κόμμα (ΚΚΚ) έχει θέσει ως στόχο να καταστεί δυνατή η μετάβαση από την Κίνα στο Λονδίνο μέσω σιδηροδρόμου, γεγονός που καθιστά αυτή τη γέφυρα ένα κρίσιμο επόμενο βήμα σε ένα μεγαλύτερο ταξίδι σε όλη την ήπειρο.

Σύμφωνα με την Εθνική Ραδιοφωνία της Κίνας, με την ολοκλήρωση της γέφυρας, η απόσταση των σιδηροδρομικών μεταφορών από την επαρχία Heilongjiang της Κίνας στη Μόσχα μέσω Tongjiang θα μειωθεί κατά 809 χιλιόμετρα (500 μίλια), μειώνοντας 10 ώρες χρόνο μεταφοράς.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή