Στόχος χάκερς έγινε πρόσφατα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ενώ παράλληλα διατυπώθηκαν ειδοποιήσεις για πιθανή παραβίαση από την Διοίκηση Κυβερνοασφάλειας του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας, έγραψε στο Twitter δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου Fox News.

Σχολιάζοντας την είδηση, πηγή προσκείμενη στο γεγονός, είπε στο Reuters ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν υπέστη σημαντικές διαταραχές από την επίθεση και πώς οι δραστηριότητές του δεν διεκόπησαν.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Fox News πάντως, δεν είναι σαφές πότε αποκαλύφθηκε η παραβίαση, αλλά πιστεύεται ότι συνέβη περίπου πριν από δύο εβδομάδες.
«Η επιχείρηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την απομάκρυνση Αμερικανών και συμμάχων Αφγανών «δεν επηρεάσθηκε», διευκρινίζει.


Οι διαστάσεις της παραβίασης, οι έρευνες σχετικά με την προέλευση της επίθεσης, οι προσπάθειες που έγιναν για τον περιορισμό της και οποιοσδήποτε συνεχιζόμενος κίνδυνος για επιχειρήσεις παραμένουν ασαφείς.

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε στο CNBC ότι το υπουργείο «παίρνει σοβαρά την ευθύνη του να διαφυλάξει τις πληροφορίες του και λαμβάνει συνεχώς μέτρα για να διασφαλίσει την προστασία των πληροφοριών».

″Για λόγους ασφαλείας, δεν είμαστε σε θέση να συζητήσουμε τη φύση ή το εύρος των υποτιθέμενων περιστατικών κυβερνοασφάλειας αυτήν τη στιγμή”, δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή