Ιδιαίτερα αισιόδοξος ο επίτιμος πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Ikos/Sani, Ανδρέας Ανδρεάδης, εκτιμά ότι η χώρα μας θα «πιάσει» άνετα τα 9 δις. ευρώ ως ταξιδιωτικές εισπράξεις για το 2021.

Το επίτευγμα αυτό που σημαίνει ότι θα φτάσουμε στο 50% των τουριστικών εισπράξεων του 2019 (ήταν 18,2 δις. ευρώ), είναι το πιο αισιόδοξο σενάριο που έχει διατυπωθεί για την φετινή τουριστική σεζόν. Ένα σενάριο που ανάλογα με το πως κινούνταν οι χώρες «τροφοδότες» του ελληνικού τουρισμού (Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, κ.α.) στην αντιμετώπιση της πανδημίας, πότε φαινόταν ως εφικτό και πότε όχι. Τώρα σύμφωνα με όσα υποστηρίζει και ο κ. Ανδρεάδης φαίνεται να θεωρείται επιτεύξιμο.

Σημειώνεται ότι το σενάριο του Υπουργείου Οικονομιών κινείται λίγο χαμηλότερα στο 45%. Σε κάθε περίπτωση εάν επιβεβαιωθεί ο κ. Ανδρεάδης η ελληνική οικονομία θα έχει πάρει μια βαθιά ανάσα καθώς τα 9 δις. ευρώ σημαίνουν συν 1% στο ΑΕΠ.

Ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΤΕ σε πρωινό tweet ανέφερε χαρακτηριστικά τα εξής: «Κυρίαρχη στην φετινή σαιζόν θα είναι η υψηλή διψήφια αύξηση των ανά επισκέπτη εσόδων, λόγω αυξημένου αγοραστικού επιπέδου & μετακίνησης του κέντρου βάρους σε ακριβότερα καταλύματα & υψηλή περίοδο. Τα έσοδα θα κινηθούν ακόμη καλύτερα από την πρώτη εκτίμηση μου. Μπράβο @setegreece»

Στις αρχές Ιουλίου είχε διατυπώσει την πρώτη του εκτίμηση αναφέροντας ότι «Σε συνέχεια της ανακοίνωσης της Αγγλίας για κατάργηση της καραντίνας των εμβολιασμένων επισκεπτών στην χώρα μας και παρά την έξαρση των κρουσμάτων σε όλη την ΕΕ, η πρώτη εκτίμηση μου για τα τουριστικά έσοδα 2021 είναι ότι θα φθάσουν στο 50% των εσόδων του 2019 δηλαδή στα 9 δις €».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τουρισμός