Στην Ιταλία, στο εξής θα πραγματοποιούνται τεστ σιέλου στους μαθητές των δημοτικών και των γυμνασίων. Θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά, σε 110.000 μαθητές κάθε μήνα, ηλικίας έξι με δεκατεσσάρων ετών. Συνολικά, η πρωτοβουλία αυτή αφορά πάνω από τέσσερα εκατομμύρια παιδιά και τα τεστ θα είναι εντελώς δωρεάν. Στο μεταξύ, ο Ιταλός υπουργός παιδείας Πατρίτσιο Μπιάνκι επιβεβαίωσε ότι όσοι εκπαιδευτικοί και διοικητικοί υπάλληλοι των σχολείων δεν έχουν εμβολιαστεί, θα τεθούν σε αναστολή χωρίς μισθό. Η μόνη λύση, για να συνεχίσουν να εργάζονται, είναι να κάνουν διαγνωστικό τεστ κάθε τρεις ημέρες, με δικά τους έξοδα. To 12% των εργαζομένων στα σχολεία της χώρας δεν έχει εμβολιαστεί ούτε με την πρώτη δόση.

H κυβέρνηση Κόντε θέλει να ξαναρχίσουν κανονικά τα μαθήματα στα σχολεία στις 13 Σεπτεμβρίου. Αλλά οι διευθυντές σχολείων και λυκειάρχες τονίζουν  ότι σε περίπτωση θετικών μαθητών (που σίγουρα θα προκύψουν) είναι σχεδόν αδύνατον να αποφευχθεί η διδασκαλία μέσω διαδικτύου.

Η Σικελία δεν πειθαρχεί

Σε ότι αφορά την κατάσταση σε όλη την χώρα, την τελευταία εβδομάδα αυξήθηκαν κατά 20% οι εισαγωγές στα νοσοκομεία, ενώ οι ημερήσιοι θάνατοι ήταν κατά μέσο όρο 15 περισσότεροι. Έστω και αν οι νέες μολύνσεις άρχισαν να μειώνονται.

Το 67% των Ιταλών άνω των 12 ετών έχει ολοκληρώσει τον εμβολιαστικό κύκλο. Αλλά το θέμα είναι ότι υπάρχουν περιοχές, στις οποίες τα ποσοστά είναι πολύ χαμηλότερα. Όπως σε 55 δήμους της Σικελίας, όπου οι ανεμβολίαστοι ξεπερνούν ακόμη το 60%. Από σήμερα οι κάτοικοί τους θα πρέπει να φορούν μάσκα και σε ανοικτούς χώρους, ενώ επιβάλλεται υποχρεωτικό τεστ για συμμετοχή σε κάθε είδος ιδιωτικών συναντήσεων.

Χθες στο νησί έχασαν την ζωή τους έξι άνθρωποι, και οι ειδικοί τονίζουν ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία τους, τα περιστατικά αναμένεται ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται και τις επόμενες εβδομάδες. Η περιφέρεια της Σικελίας προσπαθεί να βρει νέους τρόπους για να πείσει τους κατοίκους να εμπιστευθούν το δημόσιο σύστημα υγείας και να προσέλθουν άμεσα στα εμβολιαστικά κέντρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Time: Η Τζόρτζια Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή
Επικαιρότητα |

Time: Η Μελόνι στις 100 προσωπικότητες του πλανήτη, με μεγαλύτερη επιρροή

Το περιοδικό υπογραμμίζει ότι το 2022, όταν η Μελόνι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές, «πολλοί σχολιαστές εξέφρασαν ανησυχίες σχετικά με το ακροδεξιό κόμμα της και το πώς θα επηρέαζε την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο».

Ντουμπάι: Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές
Επικαιρότητα |

Στο έλεος της βροχόπτωσης οι χλιδάτες κατοικίες και οι αεροπορικές στο Ντουμπάι

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα βίωσαν τη σφοδρότερη νεροποντή από τότε που άρχισαν οι καταγραφές το 1949 - Η αεροπορική εταιρεία Emirates αναστέλλει όλες τις διαδικασίες ελέγχου επιβατών για σήμερα