Ανοιχτό το παράθυρο να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και σε άλλες κατηγορίες πληθυσμού άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως ανέφερε «η επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού παραμένει ένα ενδεχόμενο που θα αξιολογήθεί και θα απασχολήσεί και τις επιτροπές των ειδικών αλλά και τις ανακοινώσεις αύριο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, ξεκίνησε την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, κάνοντας αναφορά στις αυριανές ανακοινώσεις των μέτρων για τους ανεμβολίαστους.

«Αύριο το απόγευμα θα ανακοινωθούν μέτρα και όσοι δεν επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια πρέπει να προσαρμοστούν σε ένα νέο περιβάλλον», είπε ακόμη.

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα περιλαμβάνεται στα μέτρα δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες λέγοντας: «Θα περιμένουμε μέχρι αύριο. Έχουμε ήδη μια ιδέα για μέτρα που λειτούργησαν και αυτά που δεν λειτούργησαν. Πρόθεσή μας είναι σαν σχεδιάσουμε ένα πλαίσιο μέτρο που θα εφαρμόζονται και θα είναι αποτελεσματικά».

«Θα υπάρξουν διάφορα επίπεδα εφαρμογής μέτρων. Θα υπάρξουν περιορισμοί με πλήρη διαχωρισμό εμβολιασμένων και μη. Ή μέτρα με περιορισμούς που έχουν να κάνουν με τον αριθμό των ατόμων ανάλογα με τη διαθέσιμη επιφάνεια», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου αφήνοντας έτσι εμμέσως πλην σαφώς ένα παράθυρο ανοιχτό για μέτρα και στο λιανεμπόριο, αφού από την κυβέρνηση έχει ήδη ξεκαθαριστεί πως οι ανεμβολίαστοι δεν θα έχουν πρόσβαση στο εσωτερικό των χώρων της εστίασης και της ψυχαγωγίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Βουλή: Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας – Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση
Επικαιρότητα |

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία επί της πρότασης δυσπιστίας - Πύρρειος νίκη για την κυβέρνηση

Συσπείρωση χωρίς ουσιαστική συγγνώμη για τα Τέμπη από την κυβέρνηση. Αίτημα για προκαταρκτική για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή με αίτημα παραπομπής στη Δικαιοσύνη. Στριμωγμένος στα σχοινιά ο πρωθυπουργός αν και δεν πέρασε η πρόταση μομφής