Μείζον θέμα στις μεγαλύτερες οικονομικές ιστοσελίδες αποτελεί τα τελευταία 24ωρα η υπόθεση της πλατφόρμας OnlyFans και η απόφασή της να σταματήσει να διαθέτει στο κοινό της το βασικό της προϊόν: βίντεο για ενηλίκους.

Εκτός, από τις αναλύσεις για τη βιωσιμότητα της πλατφόρμας η οποία έχει βασιστεί στο σεξουαλικό περιεχόμενο, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες νέους να κερδίσουν χιλιάδες δολάρια προβάλλοντας πορνογραφικά βίντεο, η υπόθεση αυτή αποκτά μια νέα διάσταση καθώς εμπλέκει πλέον και τις τράπεζες.

Για την ακρίβεια, οι τράπεζες είναι η κύρια αιτία πίσω από την απόφαση της εταιρείας… Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της πλατφόρμας, Tim Stokely.

Άδικη μεταχείριση

O Stokely με συνέντευξή του στους Financial Times, αναφέρει ότι η διαδικτυακή συνδρομητική πλατφόρμα δεν είχε «άλλη επιλογή» από το να απαγορεύσει την πορνογραφία μετά από «άδικη» μεταχείριση από τις τράπεζες.

Την περασμένη εβδομάδα, η OnlyFans είπε ότι δεν θα επιτρέπει πλέον σεξουαλικό περιεχόμενο στην υπηρεσία της από την 1η Οκτωβρίου, προκειμένου να συμμορφωθεί με τα αιτήματα των τραπεζικών και των παρόχων πληρωμών. Δεν είναι ακόμη σαφές πώς ορίζει το OnlyFans τέτοιο περιεχόμενο. Η εταιρεία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να επιτρέπει ορισμένες δημοσιεύσεις που περιέχουν γυμνό.

Στη συνέντευξή του ο Stokely έδωσε περαιτέρω εξηγήσεις για την απόφαση της εταιρείας να απαγορεύσει το πορνό, λέγοντας ότι οι δανειστές συχνά «θα επικαλούνται τον κίνδυνο φήμης και θα αρνούνται την επιχείρησή μας».

«Όσον αφορά την αλλαγή της πολιτικής, δεν είχαμε άλλη επιλογή και η σύντομη απάντηση πίσω από αυτή είναι οι τράπεζες», δήλωσε ο Stokely στους FT.

Ποιες τράπεζες κατονομάζει

Ο Stokely μάλιστα κατονόμασε και μερικές τράπεζες, συμπεριλαμβανομένων των Bank of New York Mellon , Metro Bank και JPMorgan . Είπε χαρακτηριστικά ότι η BNY Mellon απέρριψε κάθε τραπεζική μεταφορά που συνδέεται με την εταιρεία, ενώ η βρετανική Metro Bank το 2019 έκλεισε τον εταιρικό λογαριασμό της OnlyFans με σύντομη ειδοποίηση.

Όσον αφορά την JPMorgan, ο Stokely ισχυρίζεται ότι ο τραπεζικός γίγαντας των ΗΠΑ ήταν «ιδιαίτερα επιθετικός στο κλείσιμο λογαριασμών σεξουαλικών εργαζομένων ή … οποιασδήποτε επιχείρησης που υποστηρίζει σεξουαλικούς εργαζόμενους».

Η BNY Mellon, η Metro Bank και η JPMorgan αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η OnlyFans ιδρύθηκε το 2016 με έδρα το Λονδίνο και κέρδισε δημοτικότητα επιτρέποντας σε ενηλίκους να χρεώνουν στους θαυμαστές τους συνδρομή για την προβολή βίντεο και εικόνων. Η εταιρεία, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει 130 εκατομμύρια χρήστες και 2 εκατομμύρια δημιουργούς περιεχομένου, γνώρισε μεγάλη άνθηση στην πανδημία του κορωνοϊού καθώς τα lockdown  ανέστειλαν τις μεγάλες παραγωγές πορνό.

Mastercard και Visa

Ορισμένοι εικάζουν ότι μπορεί να υπάρχουν άλλοι παράγοντες πίσω από την απαγόρευση πορνογραφίας του OnlyFans. Σύμφωνα με τον Axios , η εταιρεία δυσκολεύεται να προσελκύσει εξωτερικές επενδύσεις .

Πάντως, ο Stokely διαψεύδει τον ισχυρισμό: «εν κάναμε αυτήν την αλλαγή πολιτικής για να διευκολύνουμε την εύρεση επενδυτών.

Εν τω μεταξύ, τα δίκτυα πιστωτικών καρτών όπως η Mastercard, σταματούν κάθε συνεργασία με την πορνογραφία. Πέρυσι, η Mastercard και η Visa διέκοψαν τους δεσμούς τους με το Pornhub.

Η OnlyFans προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της για να γίνει κάτι περισσότερο από μια πλατφόρμα για τις εργαζόμενες του σεξ. Διασημότητες όπως η Cardi B και η Bella Thorne έχουν ενταχθεί στην πλατφόρμα τον τελευταίο χρόνο. Το OnlyFans χρησιμοποιείται επίσης από λάτρεις της φυσικής κατάστασης και μουσικούς. Αλλά το πορνό παραμένει η πιο δημοφιλής κατηγορία στον ιστότοπο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή