Ένα φιλόδοξο επενδυτικό σχέδιο ύψους 205 δισ. δολαρίων, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την πρόσληψη 40.000 ατόμων σε διάστημα τριών ετών ανακοίνωσε η Samsung.

Η Samsung Electronics Co. και οι θυγατρικές της όπως η Samsung Biologics στοχεύουν να ηγηθούν της έρευνας και των δαπανών σε τομείς από τις τηλεπικοινωνίες και τη ρομποτική έως τις εξαγορές εταιρειών.

Ο μεγαλύτερος νοτιοκορεατικός όμιλος, έχει επίσης θέσει vς μακροπρόθεσμο στόχο να επενδύσει άλλα 151 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2030 για να εμβαθύνει στην προηγμένη παραγωγή τσιπ.

Το επενδυτικό σχέδιο γνωστοποιήθηκε μερικές μέρες μετά την αποφυλάκιση υπό όρους του αντιπροέδρου της εταιρείας Τζέι Γιονγκ Λι ο οποίος βαρύνεται με καταδίκες για δωροδοκία και υπεξαίρεση.

Ο κληρονόμος, αντιπρόεδρος και ντε φάκτο επικεφαλής της Samsung Electronics Τζέι Γιονγκ Λι, ο οποίος είχε καταδικασθεί για δωροδοκία και κατάχρηση, αποφυλακίσθηκε με περιοριστικούς όρους, ενώ ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας ζήτησε από τους πολίτες να δείξουν κατανόηση για την αμφιλεγόμενη απελευθέρωσή του.

Η υποστήριξη για την αποφυλάκιση του Τζέι Γιόνγκ Λι αυξήθηκε εν μέσω ανησυχιών ότι μείζονες στρατηγικές αποφάσεις δεν λαμβάνονται χωρίς αυτόν στην εταιρεία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος στον κόσμο κατασκευαστής μικροεπεξεργαστών μνήμης και συσκευών smartphone. Από το γραφείο του προέδρου Μουν Τζε-ιν ανακοινώθηκε πως η απόφαση για την απελευθέρωση του Λι είναι προς το εθνικό συμφέρον.

Ωστόσο οργανώσεις πολιτών επέκριναν την αποφυλάκισή του ως άλλη μια ένδειξη επιείκειας προς την επιχειρηματικη ελίτ της χώρας, που υπονομεύει το δικαστικό σύστημά της.

Ο 53χρονος Λι εμφανίσθηκε έξω από το Κέντρο Κράτησης της Σεούλ φορώντας σκούρο γκρι κοστούμι και πολύ πιο αδύνατος απ’ ό,τι όταν είχε τεθεί για τελευταία φορά υπό κράτηση τον Ιανουάριο. Καταδικασμένος ότι δωροδόκησε μια φίλη της πρώην προέδρου Παρκ Γκέουν-χε, εξέτισε 18 μήνες από την ποινή φυλάκισης 30 μηνών που του είχε επιβληθεί.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή