Επενδύσεις ύψους 206 δισ. δολαρίων (240 τρισ. γουόν)  ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ο όμιλος Samsung τα επόμενα τρία χρόνια προκειμένου να διευρύνει την παρουσία του στη βιομηχανία βιοφαρμάκων, στην τεχνητή νοημοσύνη, στους ημιαγωγούς και στη ρομποτική, μετά την πανδημία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επενδύσεις έως το 2023 αναμένεται να βοηθήσουν τη Samsung να ενισχύσει την παγκόσμια θέση της σε βασικούς κλάδους όπως ο τομέας των τσιπ, αναζητώντας παράλληλα περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης σε νέους τομείς όπως οι τηλεπικοινωνίες επόμενης γενιάς και η ρομποτική.

Η Samsung Electronics, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μικροπλακετών μνήμης στον κόσμο, δεν ανέλυσε περαιτέρω τον τρόπο με τον οποίο θα επιμεριστεί το ποσό των επενδύσεων. Σημείωσε, όμως, ότι ο όμιλος προτίθεται να παγιώσει την ηγετική του θέση στον κλάδο της τεχνολογίας και στην αγορά μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών.

Το Reuters επισημαίνει ότι η Samsung δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με την επένδυση ύψους 17 δισ. δολαρίων σε εργοστάσιο τσιπ στις ΗΠΑ. Όπως έχει γίνει γνωστό, η εταιρεία εξετάζει την εγκατάσταση μονάδας κατασκευής τσιπ στην κομητεία Γουίλιαμσον που θα δημιουργήσει 1.800 νέες θέσεις εργασίας.

Το επενδυτικό σχέδιο γνωστοποιήθηκε μερικές μέρες μετά την αποφυλάκιση υπό όρους του αντιπροέδρου της εταιρείας Τζέι Λ. Λι ο οποίος βαρύνεται με καταδίκες για δωροδοκία και υπεξαίρεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή