Καθορισμένες ποσοστώσεις αλλά και έλεγχο των Αφγανών προσφύγων τους οποίους θα δεχτούν τα μεμονωμένα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ζητά ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Πρέπει να υπάρξει μια ισορροπημένη πορεία: να καθοριστούν ποσοστώσεις για τον αριθμό των προσφύγων τους οποίους θα δεχτούν τα διάφορα κράτη μέλη της ΕΕ. Να δείξουμε προθυμία να βοηθήσουμε, αλλά όχι να είμαστε αφελείς. Οι πρόσφυγες οι οποίοι έρχονται στην Ευρώπη θα πρέπει επίσης να ελέγχονται. Ένα μεγάλο κύμα προσφύγων όπως αυτό που ζήσαμε το 2015 δεν πρέπει να επιτραπεί να επαναληφθεί σε αυτήν τη μορφή», τόνισε ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός σήμερα σε συνέντευξή του στο βαυαρικό ραδιόφωνο (Bayerischer Rundfunk).
Υπενθυμίζεται ότι κείνη την εποχή, εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων πολλών Σύρων, εισήλθαν στη Γερμανία σε μεγάλο βαθμό ανεξέλεγκτοι.

«Κάναμε μια νέα συμφωνία για τους πρόσφυγες με την Τουρκία και πρέπει να βοηθήσει ώστε να διασφαλιστούν σωστά τα σύνορα. Οι γειτονικές χώρες όπως το Πακιστάν καλούνται επίσης (να συμβάλουν σε αυτό). Η Ευρώπη είναι παρούσα εκεί παρέχοντας ήδη πρακτική υποστήριξη επί τόπου στις πιθανές διαδρομές (των προσφύγων) με άμεση γειτνίαση προς αυτές τις χώρες», υπογράμμισε ο Βέμπερ.

Ο Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) πολιτικός τάχθηκε επίσης «υπέρ των διαπραγματεύσεων με τους Ταλιμπάν, οι οποίοι κατέχουν τώρα την εξουσία στο Αφγανιστάν, ώστε να παραταθεί η διάρκεια της διεθνούς αποστολή εκκένωσης. Οι Ταλιμπάν θα μπορούσαν επίσης να έχουν συμφέρον από αυτό», είπε και τόνισε καταλήγοντας: «Τώρα το θέμα για μας είναι να συνεχίσουμε την επιτάχυνση της εκκένωσης και να σώσουμε ανθρώπους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ανατίναξη φράγματος στη Χερσώνα: Δεκάδες χιλιάδες εκκενώνουν τις περιοχές δεξιά και αριστερά του Δνείπερου – Τι λέει ο ΟΗΕ για τη Ζαπορίζια
Επικαιρότητα |

Δεκάδες χιλιάδες εκκενώνουν τη Χερσώνα - Ασφαλής αλλά κρίσιμη η κατάσταση στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια

Δραματική είναι η κατάσταση που επικρατεί στις περιοχές τόσο ανατολικά όσο και δυτικά του φράγματος που ανατινάχθηκε στην περιοχή της Χερσώνας. Ανυπολόγιστη καταστροφή που επηρεάζει δεκάδες χιλιάδες κατοίκους