Ανοιχτό το ενδεχόμενο νέα φοροελαφρύνσεων άφησε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο ίδιος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ τόνισε ότι θα δοθούν εφόσον υπάρξει δημοσιονομικός χώρος, συμπληρώνοντας μάλιστα ότι είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρχει για το 2022.Σε κάθε περίπτωση οι παρεμβάσεις θα συζητηθούν με τον πρωθυπουργό ο οποίος θα αποφασίσει και το που θα δοθεί προτεραιότητα.

Ο ΥΠΟΙΚ εξήγησε επίσης πως το σημαντικό είναι «αυτό που λέμε στη ΔΕΘ να το υλοποιούμε την επόμενη χρονιά» και  μέχρι στιγμής «στο σκέλος της εισοδηματικής πολιτικής παρά την υγειονομική κρίση έχουμε απόλυτη συνέπεια με ότι είπαμε προεκλογικά», αλλά και με τις εξαγγελίες δύο τελευταίων τριών ετών.

Στο φορολογικό σκέλος, ο κ. Σταϊκούρας φάνηκε να αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων καθώς όπως εξήγησε θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία ώστε να προχωρήσει και η έκδοση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ.

Ανάπτυξη

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα,  προς το παρόν το οικονομικό επιτελείο δεν προχωρά σε αναθεώρηση της εκτίμησης για την πορεία ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το 2021, που είναι 3,6%. Ωστόσο επεσήμανε ότι οι πρόδρομοι δείκτες, όπως προκύπτει από την πορεία της βιομηχανικής παραγωγής, την οικοδομική δραστηριότητα, την πορεία των ηλεκτρονικών συναλλαγών, δείχνουν ότι η συγκεκριμένη εκτίμηση είναι ρεαλιστική, εφικτή και «κατά πάσα πιθανότητα συντηρητική».

Εκταμίευση για πυρόπληκτους

Παράλληλα, ο υπουργός σημείωσες ότι σήμερα θα υπάρξει μία ακόμα εκταμίευση συνολικού ύψους 6,7 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή σε 1.214 δικαιούχους  που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές και υπέβαλλαν αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr.

Όπως δήλωσε , από τους 1.214 δικαιούχους, οι 640 αναμένεται να λάβουν αποζημίωση ως στεγαστική συνδρομή για τις ζημιές που έχει υποστεί το ακίνητο τους, 481 ΑΦΜ θα εισπράξουν αποζημίωση για την οικοσκευή τους  και 620 ΑΦΜ αφορούν σε επιχορήγηση για τις πληγέντες επιχειρήσεις.

Ο κ. Σταϊκούρας υπενθύμισε ότι οι πολίτες θα πρέπει να προσέχουν τα στοιχεία που δηλώνουν αναφορικά με τη ζημιά που έχουν υποστεί καθώς όταν ολοκληρωθούν οι αυτοψίες θα υπάρξει αποτίμηση – έλεγχος.

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι το ποσό που έχουν λάβει οι δικαιούχοι είναι υψηλότερο από το ύψος της τελικής ζημιάς, τότε θα ζητηθεί να επιστραφούν.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax