Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί με το άνοιγμα, στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες ξεκίνησαν τη συνεδρίαση με κέρδη. Τα ηνία της ανόδου κρατούν οι μετοχές του ταξιδιωτικού κλάδου, οι οποίες αυξάνονται για τέταρτη ημέρα.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε άνοδο 0,1% στις 07.17 GMT μετά το κλείσιμο ρεκόρ στη Wall Street.

Οι μετοχές ταξιδιών και αναψυχής ενισχύονταν κατά 0,7% στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας εβδομάδας.

Οι μετοχές στην Ασία-Ειρηνικό υποχώρησαν παρόμοια στη συναλλαγή της Τετάρτης, ενώ τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σημείωσαν ανοδική πορεία στη Wall Street μετά τα υψηλά ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq 100 την Τρίτη.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού  ενδιαφέροντος για την εβδομάδα παραμένει το συμπόσιο Jackson Hole της Fed, το οποίο πραγματοποιείται από την Πέμπτη, και ειδικότερα στην ομιλία του προέδρου της Fed Τζερόμ Πάουελ, την Παρασκευή. Οι αγορές αναμένουν περισσότερα στοιχεία για το πότε θα ξεκινήσει η χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής με τον περιορισμό της μηνιαίας αγοράς ομολόγων.

Στην Ευρώπη, το γερμανικό ινστιτούτο Ifo θα δημοσιεύσει το επιχειρηματικό κλίμα και τους δείκτες προσδοκιών του Αυγούστου, αργότερα σήμερα Τετάρτη, προσφέροντας μια εικόνα για την  προοπτική ανάκαμψης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής οικονομίας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι έμποροι λιανικής πώλησης ανέφεραν τη μεγαλύτερη αύξηση των δαπανών για σχεδόν επτά χρόνια τον Αύγουστο, αλλά τα αποθέματα έπεσαν στα χαμηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί, ασκώντας πίεση στις τιμές, σύμφωνα με στοιχεία της Συνομοσπονδίας Βρετανικής Βιομηχανίας (CBI).

Τέλος, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ αναμένεται να δώσει συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη για να τεκμηριώσει τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές