Να μείνουν στο σπίτι ζήτησε από τους μη εμβολιασμένους εργαζομένους της στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Credit Suisse, ενώ παράλληλα προχώρησε σε παράταση του χρονοδιαγράμματος για την επιστροφή του συνόλου του προσωπικού στα γραφεία.

Συγκεκριμένα, η δεύτερη μεγαλύτερη ελβετική τράπεζα με σημαντική παρουσία και στην αμερικανική αγορά ανέβαλε την επιστροφή στα γραφεία για τις 18 Οκτωβρίου τουλάχιστον, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων. Παράλληλα, ωστόσο, διεμήνυσε προς τους μη εμβολιασμένους πως, από τις 7 Σεπτεμβρίου, θα παραμείνουν στο σπίτι τους, έως ότου εμβολιαστούν ή λάβουν νέες οδηγίες. Για τους τελευταίους δεν διευκρίνισε τι σημαίνει αυτό πρακτικά για το μέλλον τους στην τράπεζα, όμως είναι εύλογο πως η θέση τους θα βρεθεί σε κίνδυνο.

«Καθώς αυξάνεται η ανησυχία σε όλη τη χώρα αναφορικά με την μετάλλαξη Δέλτα, ενθαρρύνουμε ισχυρά όλο το προσωπικό να εμβολιαστεί και να συνεχίσει να τηρεί τις νέες οδηγίες για τη χρήση της μάσκας και την τήρηση των κοινωνικών αποστάσεων» τόνισε η τράπεζα σε εσωτερικό υπόμνημα που έστειλε προς όλους τους εργαζομένους.

Κοινώς, αν και η Credit Suisse αποφεύγει μεν να καταστήσει ευθέως υποχρεωτικό τον εμβολιασμό, ουσιαστικά αυτό ακριβώς πράττει, ακολουθώντας την… γραμμή που έχουν ήδη χαράξει κορυφαίες αμερικανικές τράπεζες όπως η Citigroup (πρώτη, πρώτη), η Morgan Stanley και η Goldman Sachs, οι οποίες αποφάσισαν πως μόνο οι εμβολιασμένοι θα επιστρέψουν στα γραφεία.

Το θέμα, εξάλλου, απασχολεί ευρύτερα την αμερικανική επιχειρηματική αγορά, καθώς οι επιχειρήσεις ανησυχούν πως η διασπορά της Δέλτα μπορεί να οδηγήσει σε νέα περιοριστικά μέτρα, κάτι που θέλουν οπωσδήποτε να αποφύγουν. Μάλιστα, νομικοί κύκλοι επισημαίνουν πως μετά την απόφαση του FDA τη Δευτέρα, που έδωσε τελική έγκριση για το εμβόλιο της Pfizer –και σύντομα θα κάνει το ίδιο και για το εμβόλιο της Moderna- μειώνεται νομικά ο κίνδυνος αμφισβήτησης του υποχρεωτικού εμβολιασμού στα δικαστήρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή